Fulltime
Zuid-Holland
Geplaatst 1 week geleden
27-10-2024

Vacature kenmerken

Categorie

SDG13, SDG7, SDG9

Startdatum

25-11-2025

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

31-12-2025

Standplaats

Den Haag

Deadline

27-10-2024

Uurtarief

Geen max uurtarief

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Energie, Overheid



In het Coalitieakkoord ‘Krachtig Zuid-Holland 2023-2027’ zetten wij de komende vier jaar volop in op de realisatie van windenergie, als onderdeel van de energiemix. Daar waar in het verleden de inpassing en vergunningverlening van windparken werd overgelaten aan gemeenten, wil de provincie deze bevoegdheid weer vaker zelf gaan uitoefenen met een zogeheten projectbesluit. Voor de locatie in Lansingerland pakken wij vast de regie. De verwachting is dat dit op meer locaties gaat gebeuren. Om hierop voor te sorteren is een nieuwe projectleider op komst, en loopt de werving van een omgevingsmanager voor dit onderdeel. De huidige 2 beleidsadviseurs hebben beiden een gebiedsaccount dat ZuidHolland in tweeën deelt. In beide accounts speelt dat we met de RES-regio’s bezig zijn om tot nieuwe zoeklocaties te komen en tevens dat we mogelijk zelf de regie moeten nemen om windenergie ruimtelijk mogelijk te maken (projectbesluiten). Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat een derde beleidsadviseur nodig is om het werk in de accounts te herbeleggen, evenals de toegenomen werkzaamheden voor een aantal beleidsmatige uitwerkingen.

In 2023 is de doelstelling van 735,5 MW wind op land in Zuid-Holland gehaald. Maar er is meer hernieuwbare opwek met onder andere zon- en windenergie nodig. Afspraken hierover zijn gemaakt in het Klimaatakkoord van 2019 en binnen Europa in het Fitfor55 en REpowerEU-programma. Het is aan de regio’s om samen met partners als de provincie deze afspraken uit te werken en te realiseren in de zogenaamde Regionale Energiestrategieën. De nieuwe coalitie in Zuid-Holland heeft aangegeven zich in te zetten om deze afspraken na te komen en hierbij de rol van presterende overheid voorop te zetten. Dat houdt in dat als een RES-regio moeite heeft haar afspraken binnen de afgesproken termijnen na te komen en ondersteuning van gemeenten niet het juiste resultaat heeft, de provincie het provinciaal instrumentarium uit de omgevingswet (project besluit) zal inzetten.

De kandidaat geeft tijdens de opdracht terugkoppeling van (deel)resultaten en producten aan de opdrachtgever. In samenspraak met de coördinator windenergie worden de werkzaamheden onderling verdeeld, en vindt met hem voor- en achteraf afstemming af over de te verrrichten werkzaamheden. In de kern gaat het om het adviseren van de bestuurder bij het ruimtelijk mogelijk maken van windenergie in ZuidHolland en alle andere werkzaamheden die nodig zijn om windenergie in Zuid-Holland te versterken.

Het gaat hierbij om de volgende werkzaamheden:

• Adviseren van bestuurder over strategie en provinciale inzet richtingen gemeenten om windenergie in Zuid-Holland te realiseren;

• Ondersteuning en advisering RES-accounthouders in het gesprek over windenergie binnen bepaalde RES-regio’s;

• Ondersteuning en advisering gemeenten, ontwikkelaars, energiecoöperaties, ondernemers en bewoners bij de ontwikkeling van locaties windenergie;

• Afstemmen van plannen en ontwikkelingen met andere beleidsvelden binnen de provinciale organisatie.

• Beantwoorden van Statenvragen en vragen van inwoners, ondernemers, woordvoerder;

• Uitvragen en begeleiden onderzoeks- en ontwikkelingstrajecten; Daarnaast zal het Omgevingsbeleid vertaald moeten worden naar toetsbare criteria voor vergunningverlening. Hiervoor werk je samen met collega’s intern en bij andere overheden, adviesbureaus en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties zoals energiecoöperaties en ontwikkelaars.

Eisen



  • Eis 1 Beschikbaarheid:
    De aangeboden kandidaat is gedurende de periode van 25 november 2024 tot 31 december 2025 beschikbaar voor gemiddeld 32 tot 36 uren per week voor de voorbereiding uitvoering en realisatie van het project en is flexibel inzetbaar. De kandidaat moet op datum kunnen starten, of eerder in onderling overleg;

  • Eis 2 Vormvereiste CV:
    De inschrijver heeft de Curriculum Vitae van de kandidaat uitsluitend beschreven in bijgevoegd ‘Invulformulier Kwaliteit DOS-2024-0003820’  en toegevoegd in de map ‘Mijn documenten’ op het aanbestedingsplatform. Alleen CV’s die in het aangeboden format worden ingevuld, worden beoordeeld.
    NOOT apart bijgevoegde CV’s (zoals in eigen format) worden niet meegenomen in de beoordeling.

  • Eis 3 Vormvereiste invulformulier Kwaliteit:
    Per subcriterium staat voorgeschreven hoeveel A4 u ervoor mag gebruiken in het ‘Invulformulier Kwaliteit DOS-2024-0003820’  . Bevat uw uitwerking meer dan het gestelde maximum, wordt het meerdere niet beoordeeld;

  • Eis 6 Kennis en expertise: Uit het ‘Invulformulier Kwaliteit DOS-2024-0003820.’ blijkt minimaal dat de CV van de aangeboden kandidaat aantoonbaar en verifieerbaar is (middels opleidingen, cursussen, werkervaring) beschikt over:

  • Eis 6.1 Minimaal HBO werk/denkniveau;

  • Eis 6.2 Minimaal 2 jaar werkervaring als beleidsadviseur, binnen de overheid of een vergelijkbare functie in het bedrijfsleven/kennisinstelling;

  • Eis 6.3 Kennis van en ervaring met het functioneren van openbaar bestuur en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen

  • Eis 7 Verklaring omtrent gedrag (VOGnp): De inschrijver zal in het geval deze de opdracht gegund krijgt een VOGnp (algemeen risicoprofiel) van de kandidaat aanleveren via het aanbestedingsplatform binnen 4 weken na definitieve gunning. Het aanvragen van de VOGnp kan inschrijver zelf doen of hiervoor een dienstverlener inschakelen.

  • Invulformulier KwaliteitVul het bijgevoegde Invulformulier kwaliteit toe aan deze vraag.

  • U vindt hier alle informatie met betrekking tot de inhuuropdracht.Heeft u alle informatie gelezen en bent u hiermee akkoord?


Wensen



  • Aanvullend op het CV van de kandidaat, verzoeken we u in maximaal 1 A4 uw Visie en de
    aanpak te schetsen m.b.t. de voorliggende /werkzaamheden

  • De kandidaat is een ZZP'er- Ja
    - Ja, inzet via detacheringsbureau
    - Nee

  • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van projectmanagement of bestuurskunde

  • Mate van aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur (Eis is minimaal 2 jaar) (Max.

  • Mate van aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur of vergelijkbare functie bij de
    overheid binnen het werkveld energie en/of ruimtelijke ordening

  • Prijs

  • Prijsbijlage


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.