SDG Interim Detachering

Vrijheid van ondernemen binnen een dienstverband

Waarom SDG Interim Detachering?

SDG Interim is opgericht met als doel zelfstandig professionals op een meer transparante en doelgerichtere manier te ondersteunen bij het vinden van nieuwe opdrachten. Onlangs hebben we echter besloten om ook detacheringsdiensten aan te bieden.

In het licht van de voorgenomen handhaving van de Wet DBA zien we dat steeds meer organisaties de voorkeur geven aan opdrachten die worden uitgevoerd op basis van loondienst. Dit om het risico op aansprakelijkheid voor loonheffing te beperken, waarbij zij kandidaten zoeken die (tijdelijk) in loondienst zijn.

Met SDG Interim Detachering bieden we opdrachtgevers de zekerheid van loondienst, terwijl jij als professional de vrijheid en (nagenoeg) dezelfde inkomsten behoudt als wanneer je zelfstandig onderneemt. Hieronder vind je meer informatie over de voorwaarden en veelgestelde vragen.

Hoe werkt het?

Voor de opdrachten op onze site waar Detachering bij staat, kun je voor de duur van een opdracht op de loonlijst van ons worden geplaatst. Hiervoor sluit je met SDG Interim een overeenkomst af met betrekking tot de betreffende opdracht, waarna je de detachering bij een overheidsorganisatie kunt starten.

Samen vullen we ook een loonheffingsverklaring in voor de Belastingdienst, zodat loonheffing en de premie voor de Zorgverzekeringswet correct worden afgedragen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je netto het maximale bedrag ontvangt wanneer je de opdracht uitvoert.

Elke maand brengen we het bedrag (uren x tarief) in rekening bij de opdrachtgever en na aftrek van onze vergoeding (15%), betalen we het resterende bedrag uit als brutoloon. Zo kun je mooie opdrachten vervullen bij toonaangevende organisaties.

Veel gestelde vragen

Hierbij de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je aanvullende vragen? Neem contact op via info@sdginterim.nl of 030 249 66 96

Waarom kiest de opdrachtgever voor een detacheringsconstructie voor deze opdracht?

De opdrachtgever heeft vastgesteld dat de aard van de opdracht vraagt om uitvoering in loondienst. Hoewel de markt om capaciteitslevering wordt gevraagd, is het belangrijk dat het werk onder een dienstverband wordt verricht. Als er een zzp’er wordt ingehuurd, bestaat het risico dat de Belastingdienst later loonheffingen en premie Zorgverzekeringswet (Zvw) oplegt. Om dit risico te vermijden, kiest de organisatie voor een detacheringsconstructie.

Wat is de betalingstermijn?

We betalen je nettoloon binnen 30 dagen nadat we je geaccordeerde uren hebben ontvangen.

Hoe bereken ik mijn brutoloon op basis van het tarief?

Dit is eenvoudig: het aantal gewerkte uren per maand vermenigvuldigd met je uurtarief, min 15%, geeft je brutoloon. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld.

Hoe bereken ik mijn netto uitbetaling?

Je netto uitbetaling is het brutoloon minus de loonheffing en ZvW-premie. We kunnen je snel inzicht geven om direct je nettobedrag te weten.

Heeft detachering invloed op de MKB-winstvrijstelling als zzp’er?

Dit hangt af van je recht op ondernemersaftrek (oa urencriterium). Als je geen recht hebt op ondernemersaftrek, verlies je ook de MKB-winstvrijstelling. 

Welke belasting en premies betaal ik bij detachering?

Bij detachering via Opting-in betaal je alleen loonheffing en de verplichte ZvW-premie. Je hoeft geen sociale verzekeringspremies te betalen, waardoor je netto-uitbetaling wordt geoptimaliseerd.

Wat wordt er van mij verwacht bij detachering?

Je vult samen met SDG Interim een loonheffingsverklaring van de Belastingdienst in, waarin beide partijen akkoord gaan met de Opting-in constructie.

Wat betekent detachering?

Detachering houdt in dat je tijdens de opdracht in dienst komt bij SDG Interim en tijdelijk bij de opdrachtgever werkt.

Heeft detachering invloed op de ondernemersaftrek als zzp’er?

Dit is afhankelijk van je situatie. De uren die je aan de detachering besteedt, tellen niet mee voor de zelfstandigenaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je minimaal 1.225 uur per jaar (het urencriterium) in je eigen onderneming werken. Controleer of je aan deze eis kunt voldoen en overweeg de gevolgen als dat niet het geval is. Let op! de overheid is de ondernemersaftrek aan het afbouwen om het speelveld voor werkenden en zzp’ers eerlijker te maken.

Wat houdt de Opting-in regeling in die SDG Interim gebruikt voor detachering?

Opting-in staat voor een vrijwillige fictieve dienstbetrekking, ook wel pseudowerknemerschap genoemd. Hierbij beschouwen beide partijen de werkrelatie voor de loonbelasting en premie volksverzekeringen als een dienstbetrekking. SDG Interim houdt dan loonheffing en ZvW-premie in. Dit wordt formeel geregeld via een gezamenlijke verklaring ‘Loonheffingen Opting-in’ aan de Belastingdienst.

Waarom is de fee voor detachering 15% en voor een zzp’er 10%?

Het verschil komt door de extra kosten die gepaard gaan met de administratieve verwerking van loonheffing, premieafdracht en communicatie met de Belastingdienst.

Ben ik gebonden aan een concurrentiebeding na de opdracht?

Nee, als je goed werk levert en opnieuw bij dezelfde opdrachtgever aan de slag kunt, ben je hier volledig vrij in. We hanteren geen concurrentie- of relatiebeding.