Fulltime
Noord-Brabant
Geplaatst 3 weken geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG4, SDG9

Startdatum

07-10-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

30-06-2025

Standplaats

Eindhoven

Deadline

06-10-2024

Uurtarief

Geen max uurtarief

Sector

Onderwijs Wetenschap Cultuur, Overheid, Project- en Programmamanagement



Voor de Gemeente Eindhoven zijn wij op zoek naar een Projectmanager Onderwijshuisvesting

Ten behoeve van een specifiek onderwijshuisvestingsproject zoeken we een projectmanager die dus aantoonbare ervaring heeft in het managen van onderwijshuisvesting projecten in de ontwerpfase vanuit gemeentelijke zijde!
Voornamelijk het onderhandelen met schoolbesturen over het ontwerp, manager van de omgeving en het bewaken van de financiële en inhoudelijke kaders.

Zowel in de situatie dat de gemeente bouwheer is en als het schoolbestuur bouwheer is.

De afdeling;
De afdeling Projectexpertise (met circa 50 collega-projectmanagers) is het kenniscentrum voor professioneel projectmanagement. De afdeling heeft ruim 160 uitdagende en complexe ruimtelijke projecten in haar portefeuille. Je kunt hierbij denken aan herinrichting van openbare ruimte (o.a. herinrichting Binnenstad), gebiedsontwikkelingen (o.a. Knoop XL, stadhuisplein, op de Bleek, Kastelenplein, Winkel Centrum Woensel), woningbouwprojecten in de stad, verduurzaming vastgoed, onderwijshuisvesting, Maatschappelijke opvang, energietransitie (gasloze wijken), economische projecten (o.a. Brainport Innovatie Campus) en mobiliteitstransitie (HOV4).
Daar zijn we trots op. Jij gaat ook met jouw project bijdragen aan de ontwikkeling en ambities van de stad.

Specifiek voor de gebiedsontwikkeling Onderwijshuisvesting hebben we de behoefte aan een projectmanager.

Wie ben jij;
• Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van complexe (deel) projecten.
• Je managet en beheerst de projecten op Risico, Geld, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie en Kwaliteit (R-GOTICK).
• Je leidt je projecten vanuit het proces in plaats van vanuit de inhoud. En zorgt ervoor dat je de hoofdlijnen begrijpt, om je project goed te kunnen managen.
• Je bent breed inzetbaar bij diverse soorten ruimtelijke projecten (investerings- en exploitatieprojecten) en zorgt voor integrale oplossingen. Producten zoals projectplan, anterieure overeenkomst, bestemmingplan, voorlopig- en definitief ontwerp, inspraak, bestuurlijk dossier, inrichtingsplan, beheertoets en aanbesteding zijn voor jou bekend terrein;
• Je geeft zelfstandig leiding aan projecten met een interne projectorganisatie en externe partners met een middellange doorlooptijd (ca. 1-4 jaar).
• Bij grote projectopgaven die geleid worden door een senior projectleider kan je ook ingezet worden om deelprojecten of thema’s voor deze grote opgave op je te nemen.

Met wie doe je dat?
Je geeft leiding aan projectteams die bestaan uit inhoudelijke experts, externen, samenwerkingspartners. In je rol als Medior Projectmanager werk je samen met diverse stakeholders.

Hoe maak jij het waar?
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding;
• Je hebt ruime werkervaring (ca. 3 tot 6 jaar) als projectmanager van ruimtelijk fysieke projecten en specifiek onderwijshuisvestingsprojecten in de diverse fasen projectmatig doorlopen;
• Je hebt de drive om vooral vanuit kansen voor de stad en stakeholders te denken, met het vermogen om in de geest van de regeling te handelen i.p.v. volgens de letter van de regelgeving en durft daarbij de grens op te zoeken;
• Je hebt bewezen goed te zijn in het organiseren en plannen maar ook in de bewaking van voortgang (projectbeheersing). Je durft beslissingen te nemen en toont je creatief in het zoeken van oplossingen bij verschillende vraagstukken; Je schakelt tussen het strategische, tactische en operationele niveau van de opgave, gebruikmakende van verschillende leiderschaps- en communicatiestijlen en laat steeds jouw projectmanagerskwaliteiten zien;
• Je beschikt over de competenties: leiderschap, stressbestendigheid, flexibiliteit, samenwerken, communiceren en bestuurlijke sensitiviteit;
• Je toont lef en innovatief handelen.

Let op. We zijn echt op zoek naar een kandidaat met brede werkervaring als Projectmanager van Ruimtelijke fysieke projecten en specifiek Onderwijshuisvesting.

Eisen



  • Aantoonbare ervaring in het managen van onderwijshuisvesting projecten in de ontwerpfase vanuit gemeentelijke zijde.

  • Afgeronde HBO of WO opleiding.

  • Beschikken over de competenties: leiderschap, stressbestendigheid, flexibiliteit, samenwerken, communiceren en bestuurlijke sensitiviteit.

  • Beschikken over een legitimatiebewijs (een paspoort of identiteitskaart), welke bij intake én op de startdatum van het contract van de kandidaat geldig is en ter controle kan worden overlegd.

  • Bewezen goed in organiseren en plannen, bewaking van voortgang (projectbeheersing), durft beslissingen te nemen en is creatief in het zoeken van oplossingen.

  • Breed inzetbaar bij diverse soorten ruimtelijke projecten (investerings- en exploitatieprojecten) en zorgen voor integrale oplossingen.

  • Leiden van projecten vanuit het proces in plaats van vanuit de inhoud. Begrijpen van de hoofdlijnen om het project goed te kunnen managen.

  • Managen en beheersen van de projecten op Risico, Geld, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie en Kwaliteit (R-GOTICK).

  • Ruime werkervaring (ca. 3 tot 6 jaar) als projectmanager van ruimtelijk fysieke projecten en specifiek onderwijshuisvestingsprojecten in de diverse fasen projectmatig doorlopen.

  • Verantwoordelijk voor de uitvoering van complexe (deel) projecten.

  • Zelfstandig leiding geven aan projecten met een interne projectorganisatie en externe partners met een middellange doorlooptijd (ca. 1-4 jaar).


Wensen



  • De drive hebben om vooral vanuit kansen voor de stad en stakeholders te denken, met het vermogen om in de geest van de regeling te handelen in plaats van volgens de letter van de regelgeving, en daarbij durven de grens op te zoeken.

  • Kunnen schakelen tussen het strategische, tactische en operationele niveau van de opgave, gebruikmakende van verschillende leiderschaps- en communicatiestijlen en het laten zien van projectmanagerskwaliteiten.

  • Tonen van lef en innovatief handelen.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.