Fulltime
Noord-Holland
Geplaatst 3 weken geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG17, SDG3, SDG9

Startdatum

10-10-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

30-10-2025

Standplaats

Amsterdam

Deadline

09-10-2024

Uurtarief

140 euro p/u

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Overheid, Zorg en Welzijn



Het programma Ketenaanpakken, onderdeel van de afdeling Gezond Leven, is verantwoordelijk om de partners binnen AV&G (inclusief gemeente) te ondersteunen bij de implementatie van de ketenaanpakken. We zoeken een strategisch adviseur die zowel nader verkent hoe het programma maximaal kan bijdragen aan de implementatie van de ketenaanpakken in Amsterdam van de verschillende AV&G-coalities, inclusief de samenwerking met andere gemeentelijke onderdelen die mede opdrachtgever of - uitvoerder zijn van onderdelen van een van de ketenaanpakken.

Werkzaamheden

Voor het behalen van dit resultaat verricht je oa de volgende werkzaamheden:

  • De implementatie van een helder gedragen advies over de rol, positie, bijdrage van de afdeling Gezond Leven en GGD aan het programma of /en de ketens afzonderlijk;

  • Opstellen van een analyse van de stakeholders en hun wensen en verwachtingen tav de bijdrage van Gezond Leven en GGD;

  • Samen met collega’s van andere afdelingen en partners uit de stad verken je wat de bijdrage van de GGD moet zijn @signaleren van kansen en belemmeringen, en dit bespreken met stakeholders en ketenregisseurs;

  • Formuleren van een voorstel over wat er nodig is vanuit de afdeling Gezond Leven en de GGD in relatie tot de al bestaande structuren (coalitie, themagroepen, andere samenwerkingen).

  • Vertaling van het advies over deelname aan werkgroepen etc en welke opdracht er zou moeten liggen;

  • Voorbereiding voor de bestuurlijke besluitvorming;

  •  Begeleiden van de implementatie van de opgestelde voorstellen.


Gemeentelijke organisatie De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.

De opdrachtgever(s)
Gemeente Amsterdam, Zilveren Kruis, Sigra en Cliëntenbelang Amsterdam zijn in 2020 gestart met het programma Amsterdam Vitaal en Gezond (AV&G). Doel van het programma is dat alle Amsterdammers in 2040 gelijke kansen hebben op een goede gezondheid. Ook willen de partijen er gezamenlijk voor zorgen dat Amsterdammers die leven in een kwetsbare situatie van 10 extra gezonde levensjaren gaan genieten. Dat is niet alleen goed voor de Amsterdammers, maar vermindert uiteindelijk ook de vraag naar zorg en zal bijdragen aan lagere zorgkosten. Gezondheid wordt ook beïnvloed door factoren die buiten de gezondheid zelf liggen. Binnen AV&G zijn een achttal coalities zijn geformeerd. Elke coalitie werkt aan een van de thema’s, zoals chronische zorg, ouderen, jeugd en gezin, de arbeidsmarkt, digitale zorg en de groei van de stad. Het eind 2023 opgeleverde AV&G regioplan is voor de regio Amsterdam en Diemen de uitwerking van IZA en GALA. Om meer effect en snelheid te maken op deze ambitie is door verschillende gemeentelijke afdelingen GGD, JZD, WPI, Sport & Bos, Sociale Basis, stadsdelen en AV&G een preventieraamwerk (PDF, 2,7 MB) opgesteld: Van zorg(en) naar gezondheid. Het raamwerk zorgt voor een betere samenhang en afstemming van de doelen en ambities van Amsterdam Vitaal en Gezond (AV&G), het regiobeeld van Amsterdam, het Integrale Zorg Akkoord (IZA) en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Het is de link tussen deze akkoorden en de activiteiten van de gemeente Amsterdam.

Belangrijk onderdeel van IZA, GALA, Raamwerk en Regioplan zijn de benoemde ketenaanpakken: Kansrijke Start, Kind naar Gezond Gewicht, GLI Volwassenen, Welzijn op Recept, Nicotinevrij en Valpreventie. Voor stedelijke implementatie van deze ketens staan 3 AV&G-coalities aan de lat.

Eisen



  • Eis - Beheersing competenties
    Beheerst de kandidaat de competenties op de bijbehorende niveaus zoals hieronder genoemd.

  • Eis - CV toevoegen
    U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
    Als een cv meer dan 5 A4 omvat worden alleen de eerste 5 A4 meegenomen in de beoordeling.
    Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.

  • Eis - DraaideurconstructieDe aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.

    Let op antwoordmogelijkheden:
    Ja, kandidaat heeft geen ambtelijke aanstelling gehad in de afgelopen 2 jaar bij de gemeente Amsterdam.
    Nee, kandidaat heeft wel een ambtelijke aanstelling gehad in de afgelopen 2 jaar bij de gemeente Amsterdam (KO)

  • Eis - Opleiding
    De aangeboden kandidaat beschikt over een wo diploma.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

    Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.

  • Eis - Toevoegen motivatie
    Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.

  • Eis - Verificatie Ervaring
    Verificatie van de ervaring van de kandidaat.

  • Eis - Verificatie kennis
    Verificatie van de kennis van de kandidaat.

  • Eis - Werk- en denkniveau
    De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een wo werk- en denkniveau.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat beschikt over zowel strategisch vermogen als een hands-on mentaliteitDit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring in een politiek bestuurlijke (uitvoerings) organisatie.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring in veranderprocessen, processturing en projectmanagement.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft meerjarige ervaring in (publieke) gezondheidszorgorganisaties (niet zijnde ziekenhuis).Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • ReferentieU dient minimaal 1 relevante referentie op te geven van de aangeboden kandidaat.
    Vul in:

    organisatie
    naam contactpersoon
    telefoonnummer contactpersoon.

    Na afstemming met kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie.

    Let op: de referentie dient op de hoogte te zijn


Wensen



  • Toetsing van de competentie:
    Analytisch vermogen:  Expert niveau

  • Toetsing van de competentie:
    Inventiviteit: Expert niveau

  • Toetsing van de competentie:
    Omgevingsbewustzijn:  Expert niveau

  • Toetsing van de competentie:
    Overtuigingskracht: Expert niveau

  • Toetsing van de competentie:
    Resultaatgerichtheid: Expert niveau

  • Toetsing van de competentie:
    Samenwerken: Expert niveau

  • Wens - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur 5+ jaar ervaring in het bouwen en onderhouden van netwerken bestaande uit professionals uit verschillende organisaties.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Wens - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring binnen een GGD en/of binnen het sociaal domein.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Wens - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur 5+ jaar ervaring in het lokale openbaar bestuur.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.