Fulltime
Utrecht
Geplaatst 4 weken geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG16, SDG4, SDG9

Startdatum

01-11-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

31-12-2024

Standplaats

Zeist

Deadline

15-10-2024

Uurtarief

90 euro p/u

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Onderwijs Wetenschap Cultuur, Overheid



Het LOCC/KCR2 is een belangrijke partner in de crisisbeheersing voor zowel de landelijke partners, bijvoorbeeld NCC, DCC’s, Politie en Defensie, als regionale partners zoals de Veiligheidsregio’s en ook het Caribische deel van het koninkrijk. Het LOCC fungeert hierbij als een knooppunt tussen landelijke en regionale partners.

Eén van de bedrijfsfuncties van het LOCC is Informatiemanagement en Analyse. Crisisbeheersing kan niet zonder goede informatievoorziening. Het LOCC wil daarom voor zichzelf, maar vooral ook voor haar crisispartners een visiedocument opstellen over de rollen, taken en verantwoordelijkheden van het LOCC in Informatiemanagement en analyse ten behoeve van de crisisbeheersing.

Het LOCC ontwikkelt verder tijdens de KCR2 transitie. In deze transitie wordt het LOCC/KCR2 het knooppunt voor informatiedeling vanuit meer dan tachtig partners, nationaal, regionaal maar ook privaat en semi-privaat.

Opdracht

Voor het opstellen van het visiedocument is behoefte aan een literatuurstudie. Doel van de literatuurstudie is voor Informatiemanagement en Analyse inzicht te krijgen in:

  • Hoe rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen de landelijke en regionale crisisbeheersing  in relatie tot  LOCC/KCR2 worden beschreven.

  • Welke producten en diensten worden verwacht van LOCC/KCR2.

  • Welke uit te voeren activiteiten worden toebedeeld aan LOCC/KCR2.

  • Hoe LOCC/KCR2 en de andere crisispartners samenwerken en zich tot elkaar verhouden.

  • Hoe LOCC/KCR2 zich op bovenstaande vlakken verhoudt tot vergelijkbare organisaties binnen Europa.

  • Bij welke partij liggen welke bevoegdheden als het gaat om vastlegging.

  • Hoe bevoegdheden zijn belegd, internationaal, nationaal, regionaal en in relatie tot andere partners (privaat, semi overheid, internationaal/NGO/GO).

  • De gebruikte terminologieën, verbanden maar ook eventuele verschillen in uitleg van de gebruikte termen. Gericht op informatiemanagement, het delen van informatie, duiding en analyse. In eerste instantie is de beoogde reikwijdte documentatie van crisispartners als:

  • NCTV / NCC .

  • DCC’s.

  • NIPV.

  • Nationale Politie.

  • Defensie incl. CZM Carib.

  • Koninklijke Marechaussee.

  • Veiligheidsregio’s.

  • Crisispartners zoals Rode Kruis, Waterschappen, etc

  • NAVO Crisis Management and Disaster Response (CMDR) Centre of Excellence.

  • United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (UN OCHA)

  • Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA)


Verantwoordelijkheden

Het uitvoeren van een literatuurstudie.

Omgaan met deels mogelijk vertrouwelijke informatie.

Wij richten ons met deze aanvraag tot álle potentiële aanbieders/inschrijvers; zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP'ers die zichzelf offreren.

De Politie hanteert bij de inzet van ZZP'ers de uitgangspunten van de Wet DBA. Onder de Wet DBA dient te worden getoetst of er sprake is van een dienstbetrekking met de ingehuurde zelfstandige. Een arbeidsrelatie kwalificeert zich als een dienstbetrekking, op het moment dat cumulatief wordt voldaan aan de drie kenmerken: loon, arbeid en wanneer er sprake is van een gezagsverhouding. Over het algemeen wordt bij een opdrachtverstrekking voldaan aan de eerste twee kenmerken, wat het wel/niet aanwezig zijn van een gezagsverhouding doorslaggevend maakt in de vraag of er sprake is van een dienstbetrekking.

Daarom maken wij bij de inzet van ZZP'ers gebruik van twee verschillende Modelovereenkomsten:

- Modelovereenkomst ''Tussenkomst'' van de Belastingdienst met als onderdeel hiervan de opdrachtomschrijving, op het moment dat de ZZP'er wordt aangeboden door een tussenpartij;

- Modelovereenkomst ''Geen Werkgeversgezag'' van de Belastingdienst met als onderdeel hiervan de opdrachtomschrijving, op het moment dat de ZZP'er zichzelf aanbiedt.

Bij het offreren op een aanvraag waarbij inzet van een ZZP'er mogelijk is, dienen beide modelovereenkomsten geaccordeerd te worden. Bepalend welke modelovereenkomst leidend is, en welke komt te vervallen voor deze opdracht, is afhankelijk van de manier van offreren zoals in bovenstaande tekst omschreven.

Meer informatie omtrent de Wet DBA:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/modelovereenkomsten/content/wat-houdt-de-wet-dba-eigenlijk-in

Het beoogde eindproduct van de opdracht is een rapport van maximaal honderd pagina’s waarin de inzichten uit de literatuurstudie worden verwoord.

Zowel interne als externe contacten binnen het crisisdomein.

Eis:

De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau.

Wens:

De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau.

Eisen:

  • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en werkervaring in één van de organisaties betrokken in de crisisbeheersing in Nederland.

  • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het uitvoeren van literatuurstudies. (literatuurstudies als onderdeel van bijvoorbeeld een HBO opleiding rekenen wij niet mee.)


Wensen

  • De kandidaat beschikt aantoonbaar over een persoonlijk netwerk in de crisisbeheersing.

  • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen de overheid en/of het LOCC.

  • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het uitvoeren van literatuurstudies binnen het crisisdomein.


Probleemanalyse
Signaleert problemen, zoekt en herkent belangrijke informatie, rafelt vraagstukken uiteen en legt verbanden tussen gegevens.

Initiatief
Signaleert kansen. Handelt ernaar en durft daarbij risico’s te nemen om uiteindelijk een bepaald herkenbaar voordeel voor de organisatie te behalen. Begint liever uit zichzelf dan passief af te wachten.

Systeemdenken
Herkent zowel het groter verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en is zich bewust van de eigen positie en invloed in dat grotere geheel.

Vakmanschap
Beschikt over en past inhoudelijke kennis en vaardigheden op een adequate wijze in zijn vak toe.

Visie
Vormt zich een beeld van de toekomstige ontwikkelingen. Concentreert zich op de hoofdlijnen en formuleert de langere termijn doelstellingen en de strategischeplanning om in te spelen op de ontwikkelingen.

Organisatievermogen
Bepaalt prioriteiten en geeft de benodigde acties, tijd en middelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten plaats vinden en zaken geregeld worden. Evalueert de voortgang en stelt waar nodig de planning en opzet bij.

Kwaliteitsgerichtheid
Stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het eigen werk. Is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit te verbeteren.

Leervermogen
Is alert op nieuwe informatie. Maakt zich actief meester van nieuwe kennis en past deze effectief toe voor de eigen functie.

Integriteit
Geeft invulling aan het werk, op een manier die in overeenstemming is met maatschappelijke waarden en normen, die relevant zijn voor de politie.

Eisen



  • De Externe is inzetbaar vanaf 01-11-2024 (of indien mogelijk zoveel eerder als de screening akkoord is) tot en met 31-12-2024 voor xx uur per week.Het contract kan door de Opdrachtgever optioneel worden verlengd. Dit zoals wordt aangegeven in het profiel.

    De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van het kandidaten onderzoek. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de Opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de aanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

  • Eis 1.
    Onder een cv verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de Externe.
    Dit in het Nederlands gesteld in PDF-formaat, van maximaal 7 pagina's A4.
    U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template. Maakt u geen gebruik van bijgevoegd template zal uw bieding terzijde worden gelegd.

  • Eis 2.
    De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau.

    Dit is een eis en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De kandidaat dient voor het verificatiegesprek het bewijsmiddel te kunnen overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over het gevraagde diploma beschikt, zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.

  • Eis 3.
    De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het uitvoeren van literatuurstudies. (literatuurstudies als onderdeel van bijvoorbeeld een HBO opleiding rekenen wij niet mee.)

    De kandidaat toont aan ervaring te hebben met literatuurstudies, door minstens één eerdere literatuurstudie ter inzage beschikbaar te stellen. Indien hieraan niet voldaan kan worden, levert de kandidaat een geschreven onderbouwing aan waarom hij/zij toch geschikt is voor deze opdracht.

    Benoem het nummer van deze eis expliciet in het CV bij de werkzaamheden. Geef een beschrijving in het CV waar deze ervaring uit blijkt, benoem de naam van de opdrachtgever(s) en de perioden (mm-jjjj t/m mm-jjjj).

  • Eis 4.
    De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en werkervaring in één van de organisaties betrokken in de crisisbeheersing in Nederland.

    Benoem het nummer van deze eis expliciet in het CV bij de werkzaamheden. Geef een beschrijving in het CV waar deze ervaring uit blijkt, benoem de naam van de opdrachtgever(s) en de perioden (mm-jjjj t/m mm-jjjj).

  • Eis 5.
    Vereiste competenties/vaardigheden:

    Probleemanalyse
    Signaleert problemen, zoekt en herkent belangrijke informatie, rafelt vraagstukken uiteen en legt verbanden tussen gegevens.

    Initiatief
    Signaleert kansen. Handelt ernaar en durft daarbij risico’s te nemen om uiteindelijk een bepaald herkenbaar voordeel voor de organisatie te behalen. Begint liever uit zichzelf dan passief af te wachten.

    Systeemdenken
    Herkent zowel het groter verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en is zich bewust van de eigen positie en invloed in dat grotere geheel.

    Vakmanschap
    Beschikt over en past inhoudelijke kennis en vaardigheden op een adequate wijze in zijn vak toe.

    Visie
    Vormt zich een beeld van de toekomstige ontwikkelingen. Concentreert zich op de hoofdlijnen en formuleert de langere termijn doelstellingen en de strategisch planning om in te spelen op de ontwikkelingen.

    Organisatievermogen
    Bepaalt prioriteiten en geeft de benodigde acties, tijd en middelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten plaats vinden en zaken geregeld worden. Evalueert de voortgang en stelt waar nodig de planning en opzet bij.

    Kwaliteitsgerichtheid
    Stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het eigen werk. Is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit te verbeteren.

    Leervermogen
    Is alert op nieuwe informatie. Maakt zich actief meester van nieuwe kennis en past deze effectief toe voor de eigen functie.

    Integriteit
    Geeft invulling aan het werk, op een manier die in overeenstemming is met maatschappelijke waarden en normen, die relevant zijn voor de politie.

    Mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid:
    Maakt feiten, meningen en ideeën aan anderen in begrijpelijk Nederlandse taal mondeling en schriftelijk duidelijk.

    Bovenstaande competenties, gevraagde werk -en denkniveau en/of vaardigheden hoeven niet in het CV te worden benoemd/uitgeschreven maar dienen middels concrete voorbeelden duidelijk aangetoond te worden tijdens het verificatiegesprek. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over de gevraagde competenties beschikt, zal dit leiden tot het terzijde leggen van de bieding.


Wensen



  • Wens 1.
    De kandidaat beschikt aantoonbaar over een persoonlijk netwerk in de crisisbeheersing.

    De werkervaring zoals gevraagd in de wensen moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn in het CV van de kandidaat. Noem het nummer van de wens in het CV en benoem in de toelichting de functie, werkzaamheden, naam van de opdrachtgever(s) en de periode [dd-mm-jjjj] waaruit blijkt dat de kandidaat aan de wens voldoet. Bij het niet duidelijk benoemen zal dit leiden tot geen toekenning van punten.

    Puntenverdeling:
    0/5= Onvoldoende t.a.v. de overige aanbiedingen
    1/5= Matig t.a.v. de overige aanbiedingen
    2/5= Voldoende t.a.v. de overige aanbiedingen
    3/5= Ruim voldoende t.a.v. de overige aanbiedingen
    4/5= Goed t.a.v. de overige aanbiedingen
    5/5= Uitstekend t.a.v. de overige aanbiedingen

  • Wens 2.
    De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het uitvoeren van literatuurstudies binnen het crisisdomein.

    De werkervaring zoals gevraagd in de wensen moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn in het CV van de kandidaat. Noem het nummer van de wens in het CV en benoem in de toelichting de functie, werkzaamheden, naam van de opdrachtgever(s) en de periode [dd-mm-jjjj] waaruit blijkt dat de kandidaat aan de wens voldoet. Bij het niet duidelijk benoemen zal dit leiden tot geen toekenning van punten.

    Puntenverdeling:
    0/5= Onvoldoende t.a.v. de overige aanbiedingen
    1/5= Matig t.a.v. de overige aanbiedingen
    2/5= Voldoende t.a.v. de overige aanbiedingen
    3/5= Ruim voldoende t.a.v. de overige aanbiedingen
    4/5= Goed t.a.v. de overige aanbiedingen
    5/5= Uitstekend t.a.v. de overige aanbiedingen

  • Wens 3.
    De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau.

    Dit is een wens en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De kandidaat dient voor het verificatiegesprek het bewijsmiddel te kunnen overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over het gevraagde diploma/certificaat beschikt, worden geen punten toegekend.

    Puntenverdeling:
    0/5= De kandidaat heeft geen afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau.
    5/5= De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau.

  • Wens 4.
    De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen de overheid en/of het LOCC

    De werkervaring zoals gevraagd in de wensen moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn in het CV van de kandidaat. Noem het nummer van de wens in het CV en benoem in de toelichting de functie, werkzaamheden, naam van de opdrachtgever(s) en de periode [dd-mm-jjjj] waaruit blijkt dat de kandidaat aan de wens voldoet. Bij het niet duidelijk benoemen zal dit leiden tot geen toekenning van punten.

    Puntenverdeling:
    0/5= De kandidaat heeft geen aantoonbare werkervaring binnen de overheid en/of het LOCC.
    3/5= De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen de overheid.
    5/5= De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen het LOCC.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.