Parttime
Zeeland
Geplaatst 4 weken geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG3, SDG9

Startdatum

02-10-2024

Aantal uur per week

16 uur p/w

Einddatum

31-12-2026

Standplaats

Middelburg

Deadline

01-10-2024

Uurtarief

105 euro p/u

Sector

Bouwkunde- en Civiele techniek, Infra, Openbare orde en veiligheid, Overheid



Voor Rijkswaterstaat zijn wij op zoek naar een projectadviseur integrale veiligheid.

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Opdrachtomschrijving:
Op dit moment staan we voor een zeer grote onderhoudsopgave aan de infrastructuur van Nederland. Verschillende assets zoals de bruggen, sluizen en aanleginrichtingen stammen grotendeels uit de vorige eeuw. Het wordt één van de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Het onderhoud van deze infrastructuur, vraagt naast flinke investeringen ook vooral om menskracht en technische kennis. Onze stormvloedkeringen zijn ook onderdeel van deze assets en van groot belang voor onze waterveiligheid in Nederland.

Binnen Rijkswaterstaat zorgt PPO (Projecten, Programma’s en Onderhoud) ervoor dat de onderhoudsbehoefte vanuit de regio (assetmanagement) wordt omgezet in onderhoudscontracten, gunt deze aan de marktpartijen en begeleid deze contracten gedurende de contractuitvoeringsfase.

Het cluster PPO Keringen IA is verantwoordelijk voor het variabel onderhoud op vlak van industriële automatisering aan de zes stormvloedkeringen van Rijkswaterstaat. Het team heeft de initiële opdracht om bestaande bediening en besturingsoftware te migreren naar nieuwe hardware en een nieuw onderhoudscontract af te sluiten. Deze migratie betreft in eerste instantie het bedienings-en besturingssysteem van de Hartelkering (BESH) en de locomobiel van de Maeslantkering (BESL), maar waarschijnlijk volgen nieuwe projecten aan deze en andere stormvloedkeringen van Rijkswaterstaat. Het projectteam is een mixed team en bestaat uit collega’s van CIV, PPO en WNZ.

PPO is opdrachtgever van het project.

Opdrachtomschrijving
PPO Keringen IA zoekt een inhoudelijk deskundig, zelfstandige en ervaren adviseur Integrale Veiligheid. Deze adviseur maakt onderdeel uit van het technisch team dat onder verantwoordelijkheid valt van de Technisch Manager. De werkzaamheden van het technisch team bevat de disciplines industriële automatisering, elektrotechniek en integrale veiligheid.

Daarbij is de adviseur verantwoordelijk voor inhoudelijke expertise, advisering en inbreng rond Integrale Veiligheid in de verschillende fasen van de projecten. Daarnaast adviseer je je teamcollega’s bij specifieke vraagstukken in dit vakgebied. Het team zoekt een adviseur die zich herkent in onderstaande functie eisen en werkzaamheden.

Resultaat opdracht
Je werkzaamheden vinden deels op kantoorlocaties en deels op de stormvloedkeringen plaats. Een rijbewijs en eigen vervoer zijn daarbij noodzakelijk. In deze functie is het belangrijk om geen probleem te hebben om naar de keringen te reizen.

Als Adviseur Integrale Veiligheid bij Rijkswaterstaat ben je een cruciale schakel in het beheren en borgen van de veiligheid binnen de projecten van PPO Keringen IA. Je werkt nauw samen met de technisch manager en jouw technisch advies collega’s. Je ondersteunt het projectteam bij tactische en operationele vraagstukken op het gebied van veiligheid. Je bent verantwoordelijk voor het
opstellen en tijdig gereedmaken van de benodigde veiligheidsdocumenten ten behoeve van variabele onderhoudsactiviteiten en het toetsen van veiligheidsdocumenten van opdrachtnemers. Daarnaast zorg je voor de controle op veiligheid bij de opdrachtnemers die voor het team werk verrichten, door middel van inspecties en waarnemingen tijdens werkbezoeken.

Je brengt jouw inhoudelijke expertise in het werkproces in, van voorbereiding tot realisatie.

Binnen het projectteam ben je een volwaardig zelfstandig en operationele adviseur Integrale Veiligheid. Je weet de belangen op het gebied van veiligheid goed te vertegenwoordigen bij de integrale besluitvorming in te brengen. Je beheert de veiligheidsdocumenten, pakt zaken zelfstandig op, beoordeelt kwesties zelfstandig en voelt je verantwoordelijk voor de taken die aan jou zijn
toegewezen en handelt ook zodanig.
Om als projectteam bij te dragen aan de ambities van Rijkswaterstaat om veiligheid naar een hoger niveau te brengen binnen de organisatie en de projecten, draag je hier een actieve rol bij.
Je bedient het gehele speelveld van integrale veiligheid binnen PPO Keringen IA. Dit omvat interne samenwerking tussen de projectteams en de assetmanagement teams. Proactief haal je informatie op bij verschillende disciplines in relatie tot veiligheid. Je draagt actief bij aan het verbeteren en optimaliseren van processen binnen je vakgebied. Je stuurt op kwaliteitsborging en deelt actief
kennis en ervaringen binnen het team. Je zorgt ervoor dat de PDCA-cyclus wordt toegepast en dat verbeteringen worden geïmplementeerd.

Werkzaamheden binnen de projecten:
• Het adviseren van het projectteam over de borging van integrale veiligheid en de toepassing van veiligheidskaders en –richtlijnen voor het project;
• Coördineren en regisseren van alle operationele werkzaamheden, beheersmaatregelen en activiteiten op het gebied van integrale veiligheid binnen het project;
• Het zelfstandig opstellen van integrale veiligheidsplannen en V&G-plannen ontwerpfase, met bijbehorende projectrisico-inventarisatie en -evaluaties en BTO-keuzes voor de projecten;
• Beoordelen van veiligheidsdocumenten die door de opdrachtnemers worden opgesteld op basis van de wettelijke criteria volgens artikel 2.28 Arbobesluit;
• Het opstellen van een jaaractieplan veiligheid voor het projectteam;
• Voortgang van de acties uit het jaarplan rapporteren aan het projectteam;
• Input leveren voor de veiligheidstoetsen onder systeemgerichte contractbeheersing (SCB);
• Maken van een planning voor de veiligheidswaarnemingen en safety walks, en bijwonen van een aantal veiligheidswaarnemingen;
• Afhandelen van incidenten en analyseren van incidentmeldingen en bepalen van trends;
• Leveren input voor managementrapportages (T-rapportage) op gebied van veiligheid, en voor landelijke ongevallenregistraties;
• Organiseren en het (laten) uitvoeren van onderzoeken naar aanleiding van incidenten en ongevallen.

Eisen



  • De aangeboden kandidaat beschikt over de volgende twee certificaten: het VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden' (VCA V.O.L.) en het GPI certificaat ‘Generieke Poortinstructie’.

  • De aangeboden kandidaat beschikt over een rijbewijs B.

  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring als adviseur integrale veiligheid bij infrastructurele projecten bij een opdrachtgevende partij (RWS, gemeente, waterschap, ProRail, etc.).

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal een opleiding Hogere Veiligheidskunde en/of Integrale veiligheidskunde afgerond, aanvullend met een diploma Middelbare Veiligheidskundige.


Wensen



  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbaar kennis en ervaring met het toetsen van veiligheidsdocumenten op basis van functionele specificaties en het verificatie en validatie proces conform de leidraad systems engineering.

  • De aangeboden kandidaat heeft als adviseur integrale veiligheid ervaring opgedaan met het opstellen van een integraal veiligheidsplan (IVP) met bijbehorende projectrisico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en BTOkeuzes. Deze ervaring moet in de laatste 5 jaar zijn opgedaan.

  • De aangeboden kandidaat heeft als adviseur integrale veiligheid ervaring opgedaan met integraal veiligheidsmanagement en V&G-coördinatie bij onderhouds- of renovatieprojecten van beweegbare objecten (bijvoorbeeld sluizen, beweegbare bruggen of stormvloedkeringen). Deze ervaring moet in de laatste 5 jaar zijn opgedaan.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.