Fulltime
Utrecht
Geplaatst 1 maand geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG13, SDG9

Startdatum

21-10-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

20-10-2025

Standplaats

Utrecht

Deadline

01-10-2024

Uurtarief

115 euro p/u

Sector

ICT Informatievoorziening, Transport&Logistiek



Als solution architect SAP/Product Owner heb je de volgende verantwoordelijkheden:

  • Vertaalt de bedrijfsstrategie naar architectuurkaders en -principes voor de teams;

  • Is samen met de andere architecten verantwoordelijk voor de architectural runway, technology roadmap en lifecycle management;

  • Heeft een duidelijke SAP IT/architectuur-visie (afdeling breed & domein overstijgend) en draagt deze ook uit bij de teams en zorgt voor draagvlak;

  • Draagt zorg voor een goede DevOps cultuur door teams te verbinden m.b.t. team overstijgende vraagstukken en de juiste koers uit te zetten tussen kwaliteit en de noodzaak om continu business waarde te genereren;

  • Weet kaders op het gebied van o.a. integratiestrategie, uniforme werkwijze (bijv. code kwaliteit, gebruik van patterns best practices), security en performance op een effectieve en enthousiasmerende manier naar de teams te brengen en effectueren;

  • Heeft een passie voor data, monitoring en korte feedback loops;

  • Weet de impact van grote SAP programma’s in andere domeinen op een effectieve manier te vertalen voor stakeholders en je team;

  • Ordenen en continue up-to-date houden van de backlog op focus en prioriteit en daarmee het team in staat stellen om aan de juiste zaken te werken en effectief te zijn;

  • Betrekken en inspireren van team en stakeholders op inhoud en op doelen;

  • Uitdragen en concretiseren van onze strategie en dit met je team vertalen naar concrete stappen om dit doel te bereiken.


Binnen NS zijn we continu bezig het verbeteren van de ervaring van reizigers waarvoor personalisatie in de diverse kanalen als app- en webomgeving van NS essentieel is. Onze ambitie is om ons mobiliteitsaanbod in Nederland voor iedereen binnen handbereik te laten zijn. In de rol van SAP Solution Architect/PO heb je een brede visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot SAP en specifiek de customer data management gelieerde onderdelen en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van efficiënte, stabiele en toekomstbestendige SAP-oplossingen bij ComIT. Je bent in staat een visie op te stellen voor jouw domein, deze uit te dragen richting het team en stakeholders en ook te implementeren.
Personalisatie is voor NS een kritische capability. Jij bent verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de architectuur van het SAP landschap van ComIT, waar we consistent het merk van NS proberen te versterken, reizigers willen kunnen herkennen en van relevante informatie willen voorzien door inzet van klantgegevens. Daarbij willen we vanuit de gedachte van customer centricity onze producten en diensten ontwikkelen.

Belangrijk element binnen het SAP landschap is het borgen dat de architectuur- en inrichtingskeuzes voor Merk & Klantbinding toepassingen zoveel mogelijk geharmoniseerd zijn met andere clusters binnen de afdeling. Het team waarin je dat doet is Klant & data en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van klantdata in SAP Customer Data Management. Gezien het feit dat NS miljoenen klantgegevens in haar systemen heeft zijn security, privacy en compliance hierbij essentiële randvoorwaarden. Zeker ook omdat NS behoort tot de bedrijven met het label bedrijf kritische infrastructuur Nederland.

NS staat aan de vooravond om de OV chipcard te vervangen. Het OV pas programma geeft invulling aan deze vervanging en vraagt van jou:

  • Borgen dat, naast de OV Pas, de OV Chipkaart met de, voor jou, bekende kaders in het nieuwe SAP landschap kan worden ondergebracht;

  • Het op een veilige manier migreren van miljoenen klantgegevens naar nieuwe SAP modules en omgeving, terwjil je de continue beschikbaarheid garandeert zonder dat deze niet beschikbaar zijn;

  • Meewerken aan herontwerp van kanalen zoals MijnNS,  Zakelijk portaal en Klantenservice die gebruik maken van de CDM omgeving.


Met jouw ondernemende, datagedreven mindset en analytisch vermogen, ben jij van onschatbare waarde. Als solution architect zorg je ervoor dat je DevOps team(s) de business doelen kunnen vertalen in functionaliteiten binnen de kaders van NS en dat deze teams de samenwerking opzoeken om te komen tot een geharmoniseerd geheel in SAP S/4HANA. Je hebt (inhoudelijk alsook vanuit je regie) je sporen verdiend in het SAP-veld  als architect van meerdere SAP teams. Je hebt visie en kennis t.a.v. architectuurinrichting en je bent in staat om deze visie t.a.v. de architectuurrichting uit te dragen zodat deze breed binnen de organisatie wordt gedragen. De inrichting is voldoende op domein en solution uitgewerkt zodat je team of aan je team gelieerde teams effectief zaken kunnen ontwikkelen.  Vanuit de architectuurfunctie ben je in staat om de samenhang te bewaken van domein- en module-overstijgende processen en ontwikkelingen, waarbij je duurzame relaties kan opbouwen en onderhouden met collega Enterprise Architecten, Solution Architecten, developers, consultants en andere stakeholders.

Hier ga je werken

Onze afdeling is gevestigd in het NS hoofdkantoor in Utrecht. Je gaat werken voor het dynamische organisatieonderdeel ComIT, waar Commercie en IT op een agile wijze hand in hand samenwerken. Bij ComIT streven we naar excellent presteren en wendbaarheid. Continu leren, ontwikkelen en verbeteren door zowel ComIT als de medewerkers die er werken om zo in een voortdurend veranderende omgeving aan steeds veranderende behoeftes van onze reizigers te blijven voldoen.

ComIT is een organisatieonderdeel van NS Reizigers. Naast het stations- en OV-Chipkaartdomein werken ComITianen in verschillende clusters en teams aan continue verbetering van de dienstverlening aan reizigers, middels producten als NS Flex en de NS Business Card en informatiediensten als NS.nl en de NS App. Voor meer informatie over de ComIT organisatie: https://werkenbijns.nl/comit/

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Eisen



  • Je bent bekend met met Scaled Agile en/of SAFe.

  • Je bent bewezen taakvolwassen in de rol van Solution Architect in agile organisaties, en hebt ervaring in de rol van van Product Owner binnen Agile teams die zich bezig houden met integratievraagstukken en software ontwikkeling.

  • Je beschikt over minimaal 2 jaar ervaring met Cloud, SAP Sales & Service Cloud 2.0, SAP Customer Data Cloud, S/4HANA, CRM en SAP BRIM en integraties naar andere (ook non-SAP) systemen.

  • Je beschikt over minimaal 2 jaar ervaring met een centrale (sturende en/of accepterende) rol in complexe datamigratievraagstukken.

  • Je beschikt over minimaal WO werk- en denkniveau.

  • Je beschikt over minimaal drie jaar ervaring in de rol als product owner en solutionarchitect of in een combinatie rol van product owner en solution architect.

  • Je beschikt over minimaal vijf jaar relevante en aantoonbare werkervaring in een digitale en SAP omgeving en in de hoek van customer data management.

  • Je dient inhoudelijke kennis te hebben in termen van security en privacy (AVG). Geef hiervan 1 voorbeeld.

  • Je hebt een uitstekende beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van de Nederlandse taal.

  • Je hebt ervaring met business/IT implementaties in complexe omgevingen met verschillende stakeholders. Geef hier een voorbeeld van.

  • Je volgt de technologische SAP ontwikkelingen op de voet en gebruikt dit voor impact bepaling / visie vorming. Je bent verbindend naar enterprise en domein architecten in het (door)ontwikkelen van architectuurconcepten. Geef hier een voorbeeld van.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.