Parttime
Utrecht
Geplaatst 4 weken geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG7, SDG9

Startdatum

01-10-2024

Aantal uur per week

20 uur p/w

Einddatum

30-06-2024

Standplaats

Utrecht

Deadline

06-10-2024

Uurtarief

130 euro p/u

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Energie, Overheid, Voorlichting en Communicatie



De provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht (FGU) behoren tot de gebieden die het sterkst te maken hebben met netcongestie en zitten volledig tegen de grenzen aan van de netcapaciteit. De groei van de stad en regio, de bouw van duizenden woningen en bedrijven en maatschappelijke voorzieningen komt in gevaar. Ook mét forse investeringen in het netwerk zullen we de komende jaren te maken hebben met netcongestie. We moeten dus keuzes maken en concessies doen en proberen ruimte te houden om te kunnen blijven ontwikkelen als stad en regio.

In een complex speelveld, waarin de regio met partners optrekt (netbeheerders, energiebedrijven, andere overheden, ontwikkelaars etc.) en waar we als stad een beperkt mandaat hebben (die partners hebben we dus ook keihard nodig), lobbyen we met partners bij het Rijk voor het voorkomen van grote vertraging in de ontwikkeling van de stad, of nog erger: een bouwstop. Grote belangen van het land en de regio komen in het gedrang, zoals het bestrijden van de woningnood en het versnellen van de klimaattransitie.

Met partners lobbyen we o.a. voor verplichting voor slimme laadpalen, verbod op ‘domme’ warmtepompen met hoge piekbelasting en het aanpassing van bouwregelgeving en het versnellen van procedures. We vragen de ministeries van VRO en KGG om het voortouw te nemen in de ontwikkeling van een opschalingsaanpak voor netbewuste nieuwbouw.

We willen het team dat aan de netcongestie aanpak werkt daarom versterken met een lobbyist (ambtelijke beleidsbeïnvloeding met partners) Netcongestie.

Je taken zijn:
-    Opstellen lobbystrategie en deze uitvoeren met partners. Proces aanjagen en bewaken en partners mobiliseren. Op het juiste moment, op de juiste plek met de juiste boodschap.
-    Contact onderhouden met beïnvloeders bij het Rijk en bij de regiopartners en daar het regionale/ Utrechtse belang onder de aandacht brengen en houden.
-    Landelijke coalitievorming via G4 gemeenten en VNG.
-    Nauw in de gaten houden hoe advisering en projecten bij het Rijk lopen en deze laten aansluiten op regionale bestuurlijke overleggen (en vv).
-    Mede organiseren en voorbereiden van ambtelijke en bestuurlijke overleggen tussen Rijk en regiopartners.
-    Ondersteunen van communicatie bij het opstellen van woordvoeringslijnen.
-    Ambtelijke top en bestuurders van gemeente Utrecht adequaat informeren en betrekken bij de lobbystrategie.

Jij hebt/bent:
-    In een hectische en complexe omgeving houd jij overzicht en blijf je kalm.
-    Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
-    Je houdt de lange lijn in de gaten en brengt zoveel mogelijk voorspelbaarheid in de lobbystrategie, ook in een buitenwereld die soms ad-hoc en onvoorspelbaar opereert.
-    Je bent een ervaren strategisch adviseur, bij voorkeur met goede of snel op te bouwen contact op de betrokken Ministeries.
-    Je hebt ervaring in of kennis van het dossier energietransitie en/of netcongestie en/of ruimtelijke ontwikkeling.
-    Met jouw ervaring en snel kunnen schakelen op deze onderwerpen kun je het lobbyproces goed vormgeven en ondersteunen.

Je werkt in het team Netcongestie, met als thuisbasis het team “Lobby en partners” in het Ruimtelijk Domein (Strategie, Lobby en Stedelijke Sturing). Deze opdracht gaat vooral over de ambtelijke lobby, het traject dat voorafgaat aan Ministerraad en de Tweede Kamer. Je werkt nauw samen met de lobbyisten van de gemeente Utrecht die de politieke lobby ondersteunen voor het College van B&W.

Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen?  Lees dat op deze pagina.

Goed om te weten: 
Gesprekken zijn gepland op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober. De manager neemt contact op indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beëindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Eisen



  • Geef hier twee recente en relevante referenties op.Let op: dit criterium betreft een zogenaamde knock-out criterium. Dit betekent dat uw offerte enkel wordt beoordeeld wanneer onderstaande informatie volledig is ingevuld. Voor deze opdracht is het noodzakelijk om twee recente en relevante referenties aan te leveren. Hierbij gaat het om de volgende informatie:

    Referentie 1
    1. Naam organisatie:
    2. Naam contactpersoon:
    3. Afdeling en functie contactpersoon:
    4. Telefoonnummer contactpersoon:

    Referentie 2
    1. Naam organisatie:
    2. Naam contactpersoon:
    3. Afdeling en functie contactpersoon:
    4. Telefoonnummer contactpersoon:

    Met het indienen van de referenties geeft u akkoord aan de Gemeente Utrecht om contact op te nemen met de referenten.

  • Heb je minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als lobbyist of strategisch adviseur?

  • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau:


Wensen



  • Heb je ervaring en kennis in de ruimtelijke ontwikkeling?

  • Heb je ervaring in of kennis van het dossier energietransitie en/of netcongestie?

  • Per wanneer ben je minimaal 16 uur per week beschikbaar?

  • Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht en ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.

  • Voeg hier je CV toe.
    Je CV is max 3 pagina's enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver.Het CV dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit.
    Daarnaast vermeldt het CV huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten.

    Je CV is in het Nederlands opgesteld en in Pdf-formaat


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.