Fulltime
Zuid-Holland
Geplaatst 1 maand geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG13, SDG9

Startdatum

30-09-2024

Aantal uur per week

32 uur p/w

Einddatum

31-12-2025

Standplaats

Rotterdam

Deadline

29-09-2024

Uurtarief

104 euro p/u

Sector

Bouwkunde- en Civiele techniek, Infra, Overheid, Project- en Programmamanagement



Voor Rijkswaterstaat zijn wij op zoek naar een Adviseur Omgeving WNZ B wegen

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Opdrachtomschrijving:

Rijd jij ook iedere dag over de wegen in Nederland? Ooit wel eens bedacht hoe die wegen en de aanliggende kunstwerken zoals viaducten gerenoveerd en onderhouden worden en wat er allemaal bij komt kijken? Binnen het team WNZ B Wegen zijn we hier iedere dag mee bezig. Je gaat je, binnen het team WNZ B wegen, focussen op het project voor het programma Vervanging en Renovatie (V&R) van drie viaducten A4-A20. Viaduct Blijdorp is gelegen in de A20 en de viaducten Hargalaan-West (Hargalaan) en Zoomweg-West (Zoomweg) zijn gelegen in verkeersknooppunt Kethelplein van de autosnelwegen A4 en A20. Voor de grote Vervanging en Renovatie projecten van RWS is de planfase afgerond en start de aanlegfase. De drie viaducten in de A20 en de A4 moeten worden gerenoveerd of deels vervangen. Door de werkzaamheden die hiervoor noodzakelijk zijn, moeten delen van de snelweg enkele weken worden afgesloten. Dit zal gevolgen hebben voor de bereikbaarheid in en rondom het werkgebied en zelfs ver daarbuiten. Nadat buiten het werk is afgerond zorgen we er ook voor dat de dossiers m.b.t. nieuwe situatie en alle bijbehorende technische gegevens opgeleverd en overgedragen worden aan de beheerder zodat zij het kunnen onderhouden. Dat doe je niet alleen, maar met een team, ieder met zijn/haar eigen specifieke kennis en expertise. Dit doe je deels online maar ook fysiek vanuit ons kantoor in Rotterdam (en de projectlocaties).

Als Adviseur Omgevingsmanagement houd je je bezig met het gehele proces waar de “omgeving” de projecten raken. Onder aansturing en verantwoordelijkheid van de Omgevingsmanager van het cluster WNZ B Wegen vervul je de rol van coördinerend adviseur omgevingsmanagement. Waarbij de nadruk ligt op de meest relevante OM taken/processen en samenwerking met de betrokken adviseurs omgeving. Hierbij kun je denken aan stakeholdermanagement, conditionering, het begeleiden van vergunningstrajecten, verkeersmanagement/-maatregelen en publiekscommunicatie. je coördineert niet alleen, maar je pakt zelf ook inhoudelijk taken op. Naast de voorbereiding van de aanbestedingsdossiers, onderhoud je dagelijks contact met de adviseurs omgeving in het team, je collega’s in het projectteam V&R A4/A20, opdrachtnemer(s) en stakeholders. Binnen het projectteam ben jij degene die de coördinerende rol op je neemt en de diverse OM collega’s/taken/processen aanstuurt. Hierbij signaleer je tijdig risico’s en bespreek je deze met je collega’s in het contractvoorbereidingsteam. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het projectteam, met stakeholders en andere relevante disciplines zoals techniek, contract en projectbeheersing, maar ook de toekomstige beheerder van de geluidschermen. Je draagt bij aan een professionele invulling van omgevingsmanagement, en aan een optimale kennisuitwisseling binnen en buiten het cluster B Wegen. Tijdens de contractuitvoering(en) onderhoud je (dagelijks) contact met betrokkenen stakeholders, bij voor- en tegenspoed. Je brengt je eigen kwaliteiten en expertise in om op een constructieve wijze te komen tot optimale projectresultaten. Je hebt oog voor het belang van partijen die met elkaar samenwerken en streeft binnen die belangen de gestelde projectdoelstellingen na.

Meest essentiële competenties
• Resultaat gedreven
• Overtuigingskracht
• Innovatief en nieuwsgierig
• Verbindend
• Organisatiesensitief
• Empathie

Eisen:
1. De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in de richting van ruimtelijke ontwikkeling en/of communicatie
2. De aangeboden kandidaat heeft kennis van en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met stakeholdersmanagement
(stakeholdersgesprekken –en analyse)
3. De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het werken in een IPM-team
4. De aangeboden kandidaat heeft relevante ervaring(en) met conditioneringen (vergunningen, ecologie, flora/fauna)
5. De aangeboden kandidaat heeft relevante ervaring(en) met verkeersmanagement –en maatregelen
6. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met publiekscommunicatie in infrastructurele projecten
7. De aangeboden kandidaat is in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA).

Wensen:
1. De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met risicomanagement, planningsmanagement en kwaliteitsmanagement
2. De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring(en) met het werken aan kunstwerken op en langs de snelweg
3. De aangeboden kandidaat in het bezit van de certificaten van de volgende cursussen: e-learning integrale veiligheid en GPI
4. De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring met contractvormen UAV-GV en D&C
5. Mate waarin de kandidaat beschikt over de genoemde competenties en vaardigheden (toetsbaar op basis van cv, motivatiebrief en/of mogelijk sollicitatiegesprek)

Eisen



  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in de richting van ruimtelijke ontwikkeling en/of communicatie.

  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het werken in een IPM-team.

  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met stakeholdersmanagement (stakeholdersgesprekken –en analyse).

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met publiekscommunicatie in infrastructurele projecten.

  • De aangeboden kandidaat heeft relevante ervaring(en) met conditioneringen (vergunningen, ecologie, flora/fauna).

  • De aangeboden kandidaat heeft relevante ervaring(en) met verkeersmanagement –en maatregelen.

  • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA).


Wensen



  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring(en) met het werken aan kunstwerken op en langs de snelweg.

  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met risicomanagement, planningsmanagement en kwaliteitsmanagement.

  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring met contractvormen UAV-GV en D&C.

  • De aangeboden kandidaat in het bezit van de certificaten van de volgende cursussen: e-learning integrale veiligheid en GPI.

  • Mate waarin de kandidaat beschikt over de genoemde competenties en vaardigheden (toetsbaar op basis van cv, motivatiebrief en/of mogelijk sollicitatiegesprek).


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.