Parttime
Utrecht
Geplaatst 2 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG10, SDG11, SDG3

Startdatum

01-10-2024

Aantal uur per week

24 uur p/w

Einddatum

31-03-2025

Standplaats

Leusden

Deadline

16-09-2024

Uurtarief

70 euro p/u

Sector

Overheid, Zorg en Welzijn



Als WMO consulent heb je een zelfstandige en brede functie. Je brengt de zorgvraag van de inwoner in kaart, dat kan zowel telefonisch als door middel van een huisbezoek. Je zorgt voor de intake, (her)indicatie en administratieve afhandeling voor Wmo aanvragen voor vervoersvoorzieningen, rolstoelvoorzieningen, woonvoorzieningen, hulp bij het huishouden, dagactiviteiten en respijtzorg.
Je bent daarbij in staat om op een goede manier het gesprek te voeren. Je beoordeelt of ondersteuning noodzakelijk is en in hoeverre maatwerk moet worden geleverd. Hierbij hou je rekening met de eigen mogelijkheden van een inwoner en met voorliggende voorzieningen. Je vraagt zo nodig adviezen op bij externe instanties en je zorgt ervoor dat de geïndiceerde voorzieningen ook daadwerkelijk worden verstrekt en geleverd. Je bevindingen van het onderzoek en het plan van aanpak verwerk je nauwkeurig in ons digitaal systeem (Mens Centraal).
Geen dag is hetzelfde. De zorgvragen zijn breed, voor jong en oud. We werken met verschillende partijen samen. Het contact onderhouden maar ook het initiëren van mogelijke andere samenwerkingen is iets waar je veel bezig bent. Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden die wij als team oppakken bijvoorbeeld voor de afhandeling van aanvragen voor gehandicapten parkeerkaarten en medische urgentie huisvesting.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij het Zorgloket dat onderdeel is van team Zorg en Onderwijs. Team Zorg en Onderwijs bestaat uit het Zorgloket, het Sociaal Team en de Leerplichtambtenaar en heeft als doel ‘het daar waar nodig bevorderen van zelfredzaamheid van de inwoners van Bunschoten’.

Wat vragen we?
De WMO consulent die wij zoeken is proactief en beschikt over daadkracht, een hands-on-mentaliteit en de nodige pit. Je kan je werk goed organiseren en bewaken. Daarnaast kan je jezelf zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken. Je bent digitaal vaardig en als je kennis hebt van het programma ‘Mens Centraal’ is dat mooi meegenomen!

Verder ben je in het bezit van:

  • een relevante hbo-opleiding bijvoorbeeld op het gebied van sociaal werk;

  • bij voorkeur enige ervaring als WMO-consulent bij de gemeente.


Wie zijn wij?
De gemeente Bunschoten is prachtig gelegen in het midden van het land. Een gemeente met ambitie en een frisse kijk op de toekomst. Zowel het bestuur als de medewerkers van de gemeente Bunschoten werken eraan om het wonen en verblijven in Bunschoten prettig te laten zijn én blijven.

In onze organisatie krijg je veel vrijheid en zelfstandigheid, zijn er korte lijnen met collega’s en is er een grote mate van vertrouwen in elkaar. Daarvoor vragen wij van onze medewerkers een dosis verantwoordelijkheid, ontwikkelvermogen en lef.

Eisen



  • Daarnaast kan je jezelf zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken.

  • De WMO consulent die wij zoeken is proactief en beschikt over daadkracht, een hands-on-mentaliteit en de nodige pit.

  • Je bent digitaal vaardig.

  • Je hebt een relevante hbo-opleiding bijvoorbeeld op het gebied van sociaal werk.

  • Je kan je werk goed organiseren en bewaken.


Wensen



  • Als je kennis hebt van het programma ‘Mens Centraal’ is dat mooi meegenomen.

  • Bij voorkeur enige ervaring als WMO-consulent bij de gemeente.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.