Fulltime
Utrecht
Geplaatst 2 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG13, SDG15, SDG2

Startdatum

10-09-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

10-05-2025

Standplaats

Utrecht

Deadline

09-09-2024

Uurtarief

135 euro p/u

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Overheid, Project- en Programmamanagement



Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Aanleiding
Afgelopen juli heeft Gedeputeerde Staten van Utrecht het Concept- Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) vastgesteld. Het UPLG is opgesteld in lijn met de doelen zoals beschreven in het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). Uitganspunt is dus een integrale aanpak voor de verbetering van natuur, water en klimaat. De provincie stelt het realiseren van een toekomstbestendig en vitaal platteland, met blijvend ruimte voor een natuurinclusieve, duurzame en rendabele landbouw, als belangrijke randvoorwaarde om het UPLG te kunnen realiseren. Voor de uitvoering van het UPLG is samenwerking met waterbeheerders, landbouw- en natuurorganisaties, de verschillende terreinbeheerders, agrarische ondernemers, gemeenten en andere belanghebbenden in het gehele Utrechtse landelijke gebied cruciaal.

Het huidige concept-UPLG is in juli 2023 ingediend bij het Rijk. Ambtelijk moet de volgende versie voor de zomer van 2024 klaar zijn. Op deze website over het UPLG is meer informatie over het conceptplan en het proces te vinden.

Tegelijk met het indienen van het concept-UPLG zijn ook zes zogenaamde maatregelpakketten ingediend. Het gaat hierbij om maatregelen die als ‘no-regret’ worden beschouwd. En waarmee wij als Utrecht gedurende de verdere uitwerking en vaststelling van het definitieve UPLG aan de slag willen gaan. Inmiddels is duidelijk dat het vrijwel zeker is dat een flink deel van deze maatregelpakketten in aanmerking komt voor financiering door het Rijk.

Opdracht
Jij gaat aan de slag met het Maatregelpakket Landbouw, met een focus op de uitrol van de Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw (UMDL) en de (uitrol van de) regeling voer- en managementmaatregelen. Afhankelijk van de benodigde tijdsinvestering hiervoor in de praktijk ga je ook met andere onderdelen van dit maatregelpakket aan de slag.

Voor de komende periode zijn in ieder geval de volgende werkzaamheden zijn voorzien:

  • Het verder uitwerken van het plan van aanpak voor de opschaling van de UMDL. Dit jaar is gestart met 143 melkveehouders in het project “Utrechtse Melkveehouders Boeren Beter”. . Het komende jaar willen wij dit zo snel mogelijk opschalen naar ca. 500 (melk)veehouders en 40 fruittelers. Op basis van de begroting werk je verder aan de stakeholdersanalyse, communicatieplan en bouw je de  website uit waarop de data beschikbaar komen (ten behoeve van de monitoring).

  • In afstemming met de projectleider UMDL en de agrarische collectieven heb je (samen met de collega’s) de volgende taken:

    • Informeren, werving en kennisdeling voor deelnemers en derden, oa via de website UMDL;

    • Uitwerken uitbreiding van de UMDL naar meer (melk)veehouders en fruittelers, intern dit verder brengen; ;

    • Ontwikkeling van de rapportage en voortgang (monitoring) de UMDL, Dashbord Agrifood.

    • Koppeling met de andere beleidsvelden binnen de provincie Utrecht.




Na de eerste periode zal duidelijk worden welke werkzaamheden nodig zijn om de uitrol van de UMDL tot een succes te maken. Bij deze werkzaamheden kun jij vervolgens dan ook een rol spelen.

  • Momenteel worden twee onderdelen uit het Maatregelpakket die nauw samenhangen met de UMDL verder uitgewerkt.

    • ‘duurzame bedrijfsplannen‘

    • ‘Voer & management maatregelen’




Jouw werkzaamheden stem je nauw af met de ontwikkelingen die zich hier voordoen.

Plaats in de organisatie

  • Je opdrachtgever is de cluster coördinator Landbouw & Voedsel. In de praktijk werk je het meest samen met de projectleider UMDL. Met beide collega’s heb je regelmatig afstemmingsoverleg.

  • Je maakt onderdeel uit van het cluster Landbouw & Voedsel in het team Natuur en Landbouw (NEL).

  • Bij onduidelijkheden, problemen bij de voortgang van je werkzaamheden of andere zaken is de coördinator van het cluster Landbouw & Voedsel je eerste escalatiepunt. Mocht dit niet tot voor jou werkbare oplossingen leiden dan kun je terecht bij de teamleider Natuur en Landbouw.


Competenties
1. Je bent resultaatgericht.
2. Je bent analytisch en nauwgezet.
3. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je spreekt zowel de taal van de ambtenaar als de agrariër.
4. Je hebt goede kennis van de landbouw sector in brede zin, bij voorkeur van (melk)veehouderij en fruitteelt.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11 (maximaal uurtarief €135,00).

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Is hybride werken mogelijk:  ja.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden in overleg gepland. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Eisen



  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van projectmanagement;

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van landbouw;


Wensen



  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met advisering in en over de agrarische sector bij een overheid of adviesbureau in de afgelopen 7 jaar.

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met projectmanagement bij (of in opdracht van) een overheid in de afgelopen 7 jaar;


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.