Fulltime
Noord-Holland
Geplaatst 2 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG13, SDG15

Startdatum

28-08-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

28-09-2024

Standplaats

Hoorn

Deadline

27-08-2024

Uurtarief

135 euro p/u

Sector

Juridisch, Overheid



Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 250 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zestien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen.
Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.
OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.
Wij zijn gevestigd in een modern en  bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Opdrachtomschrijving:
We zijn op zoek naar een ervaren juridisch adviseur met een achtergrond in het Nederlands recht gespecialiseerd in het milieurecht. Hij/zij heeft uiteraard kennis van bestuursrecht en het omgevingsrecht. Proceservaring strekt tot de aanbeveling. Hij/zij is enthousiast en heeft een proactieve houding. Hij/zij is flexibel en heeft geen negen tot vijf mentaliteit. Hij/zij kan omgaan met werkdruk en kan zelfstandig, maar ook in teamverband goed werken.

Dit doe je
Onze organisatie werkt namens 16 gemeenten in Noord-Holland Noord aan uitdagende dossiers ter bescherming van ons milieu. Met zo’n 17.000 bedrijven in ons werkgebied hebben wij onze handen daar vol aan. Daarnaast werkt onze organisatie o.a. aan het beschermen van de natuur en de zwemwaterkwaliteit voor de hele de provincie Noord-Holland.

Wij verlenen vergunningen aan organisaties, bedrijven en particulieren en houden toezicht op het werk of de ontwikkelprojecten die zij doen.

Werken met onderwerpen die zo complex zijn als bijvoorbeeld milieuvraagstukken of stikstof en een mogelijke afwisseling met andere taakaccenten betekent dat samenwerking ontzettend belangrijk is. Onze vergunningverleners, toezichthouders en adviseurs kunnen op je bouwen en vertrouwen. Je begeleidt hen bij vergunningprocedures en ruimtelijke milieuadviezen. Dit doe je door veel met hen te overleggen en in het voortraject te adviseren bij het opstellen van vergunningen of door het schrijven van bijvoorbeeld adviezen met betrekking tot geur, geluid of bodem. Ook ben je een verbindende factor tussen beleid en de uitvoering.Als belanghebbenden in bezwaar of beroep gaan, vertegenwoordig jij vervolgens samen met de inhoudelijke expert de organisatie. Je bent dus bij alle aspecten van de besluitvorming betrokken.

Om dit allemaal te kunnen doen, gebruik jij je kennis van het omgevingsrecht, specifiek het milieurecht en uiteraard de Algemene wet bestuursrecht. Vanzelfsprekend houd je nieuwe ontwikkelingen zoals veranderende en nieuwe wet- en regelgeving in de gaten. De nieuwe kennis die je opdoet neem je mee in je adviezen, de besluiten die je schrijft en deel je met je collega’s.

Dit ben jij
Je hebt interesse in de fysieke leefomgeving en specifiek het milieu. Je hebt een proactieve en toegankelijke juridische houding en beseft je dat je werkzaam bent in een vakgebied dat in beweging is. Jouw enthousiasme en flexibiliteit zorgen ervoor dat jij je vastbijt in je werk maar ook kunt meebewegen als ontwikkelingen buiten jouw invloed dit van je vragen. Complexe juridische vraagstukken ontrafel je met je analytisch vermogen en je adviezen breng je met overtuiging.

Je hebt, minimaal een hbo-opleiding afgerond op het gebied van Nederlands recht met een specialisatie in staats- en bestuursrecht. Je beschikt bij voorkeur over kennis van de Omgevingswet en het milieurecht in het algemeen. Je hebt meerdere jaren werkervaring in het werken met een van deze wetgevingen als jurist vergunningverlening. Deze kennis en ervaring kun je direct bij ons inzetten. Eventueel kun je bij ons ook nieuwe werkervaring opdoen in een onderwerp waar je nog minder ervaren in bent en graag wilt leren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 4 september 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk maandag 2 september 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Eisen



  • Beschikbaar voor minimaal 24 tot 36 uur per week;

  • Een afgeronde juridische opleiding op hbo bachelor niveau;

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als milieujurist;


Wensen



  • Aantoonbare werkervaring met het afhandelen van bezwaar- en beroepsprocedures in verband met voornoemde taken, zelfstandig of in samenwerking met onze opdrachtgevers ;

  • Aantoonbare werkervaring met het juridisch toetsen van vergunningen en adviseren op het gebied van milieu, geluid, bodem en geur (licht dit duidelijk toe);

  • Een afgeronde juridische hbo opleiding, met direct herleidbare kennis van bestuursrecht (licht dit duidelijk toe);

  • Kandidaat is bereid om bij wederzijdse interesse en na tenminste 1040 uur of 12 maanden, kosteloos bij de opdrachtgever in dienst te treden.

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als milieujurist binnen een omgevingsdienst of overheidsinstelling;


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.