Fulltime
Noord-Holland
Geplaatst 2 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG10, SDG4, SDG5

Startdatum

28-08-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

28-09-2024

Standplaats

Monnickendam

Deadline

27-08-2024

Uurtarief

80 euro p/u

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Onderwijs Wetenschap Cultuur



De gemeente Waterland is een (relatief) kleine gemeente. Typerend voor onze organisatie is het ‘ons kent ons’ gevoel en de korte, informele lijnen. Het enige constante is verandering en dat is voor de gemeente Waterland niet anders.

Opdracht
In Waterland streven we naar een onbelemmerde ontwikkeling voor ieder kind. We geloven dat we er zo vroeg mogelijk bij moeten zijn en dat preventieve inzet loont. Om al onze kinderen en jongeren veilig, gezond en kansrijk op te laten groeien werken we samen met het onderwijs, de kinderopvang, bso en maatschappelijke organisaties. Als beleidsmedewerker Kinderopvang en Onderwijs schakel je makkelijk met deze professionals en ken je de ins en outs van opvang en onderwijs. De focus van de opdracht ligt op VVE-gebied, maar je pakt ook (uitvoerende) taken voor Onderwijs op.

VVE
In januari 2023 heeft de gemeente Waterland een VVE-regisseur aangesteld om in gesprek te gaan met de kinderopvangorganisaties binnen de gemeente. Opvanglocaties bieden wat voor hen mogelijk is aan ondersteuning. Door het kleine aantal kinderen dat extra ondersteuning vraagt op de locaties, is het voor hen echter lastig om een vast programma in te richten zoals de Wet OKE dit vraagt. Er is daarom een plan van aanpak opgesteld om VVE-plaatsen te realiseren middels scholing, borging en de inzet van een kindvolgsysteem. Je hebt niet alleen contact met de opvangorganisaties, maar weet ook hoe je de doorstroom naar deze plekken bevordert. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de partijen die verwijzen (CJG, buurthuis, Vluchtelingenwerk, bibliotheek etc.) weten waar ze moeten zijn.

Als beleidsmedewerker stap je in als regisseur waar we gebleven zijn. Je zorgt ervoor dat het plan van aanpak wordt uitgevoerd. Samen met de opvangorganisaties werk je aan het VVE-aanbod. Scholing is gestart en er zijn materialen aangeschaft, maar er is nog meer nodig. Hierover maakt je afspraken met de organisaties. Er is namelijk structurele inzet vereist: de opleiding moet herhaald worden, personeelsverloop, doorontwikkelingen van de organisaties, etc. De exacte kosten voor het structureel neerzetten van het VE-beleid volgen na de evaluatie en worden opgenomen in een meerjarenplan. Aan het eind van jouw opdracht willen wij graag een borgingsplan en een overzicht voor een meerjarenbegroting. Ofwel je levert een gedragen plan op voor het structureel neerzetten van het voorschoolse educatie beleid gebaseerd op de wettelijke taak en de specifieke uitkering van het Rijk. Daarnaast zet je stappen in het kinderopvangbeleid van de gemeente; de processen VVE/SMI en het toezicht met handhavingstrajecten kunnen rekenen op je aandacht.

Onderwijs
Onderwijsbesturen zijn primair verantwoordelijk voor het bieden van goed onderwijs, maar de gemeente heeft (regie)taken op het gebied van vroegschools aanbod, leerlingenvervoer, Leerplicht en aansluiting van Jeugdzorg/Passend Onderwijs. Daarnaast vinden we het belangrijk om extra aanbod te stimuleren. We doen dit bijvoorbeeld lokaal op het gebied van sport, cultuur en regionaal op bij het nieuwkomersonderwijs. Zo wordt er schoolzwemmen aangeboden in alle klassen van de scholen, wordt muziekonderwijs gefaciliteerd en onderzoeken we met scholen en de bibliotheek hoe we samen op kunnen trekken in leesstimulering. Met opvangorganisaties en scholen wordt meerdere keren per jaar een overleg (LEA) georganiseerd. Zo weten we elkaar te vinden en kunnen thema’s vanuit Jeugd of Leerplicht bijvoorbeeld onder de aandacht gebracht worden vanuit de gedachte ‘school als vindplaats’.

Het organiseren van het LEA, het bijwonen van regio-overleggen voor Passend Onderwijs en de praktische zaken rondom schoolzwemmen of gymnastiekonderwijs zijn taken die je makkelijk oppakt. Beleidsmatige taken op het gebied van Leerplicht of leerlingenvervoer kunnen ook onderdeel worden van je takenpakket.

Deze opdracht vraagt om de volgende vaardigheden:

  • Kennis van VVE-beleid binnen een opvangorganisatie. Je kent bijv. de programma’s die er op VE-gebied zijn. Je hoeft ze niet zelf gebruikt te hebben, maar kan hierover makkelijk met een pedagogisch medewerker schakelen.

  • Je hebt kennis van de wettelijke taken van de gemeente en kan ons helpen processen te verbeteren.

  • Je faciliteert dat opvangorganisaties hun VE-aanbod kunnen aanbieden (gebaseerd op het plan van aanpak zoals dat er ligt).

  • Goede communicatieve vaardigheden om met opvangorganisaties, pedagogisch medewerkers en andere samenwerkingspartners (scholen, zwembad, regio) te bouwen aan het gewenste aanbod (extra of vanuit VVE).

  • Handen-uit-de-mouwenmentaliteit.


Competentie
In Waterland zijn belangrijke competenties lef, verbinding, vertrouwen en nieuwsgierigheid. Voor deze functie komen daar oordeelsvorming, analyseren en samenwerken bij.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in onderling overleg

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 5 september 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 30 augustus 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Eisen



  • BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;

  • Een afgeronde opleiding op HBO niveau.

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het opstellen en implementeren van VVE beleid gericht op opvangorganisaties;


Wensen



  • Minimaal 2 dagen per week fysiek aanwezig op locatie;

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen en implementeren van VVE beleid gericht op opvangorganisaties;


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.