Fulltime
Gelderland
Geplaatst 2 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG17, SDG4, SDG8

Startdatum

15-09-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

31-12-2024

Standplaats

Barneveld

Deadline

25-08-2024

Uurtarief

130 euro p/u

Sector

Management, Onderwijs Wetenschap Cultuur, Overheid, Zorg en Welzijn



Wij zijn op zoek naar een inspirerende leider met een coachende managementstijl voor ons team Jeugd en Onderwijs. Als teamleider stuur je 17 gespreksvoerders aan en stimuleer je de samenwerking met de overige teams binnen het aandachtsgebied Samenleving en zorg je dat de medewerkers in positie zijn. Een belangrijke opgave voor het team is de landelijke hervormingsagenda Jeugd waarin je samen met het team zorgt voor balans tussen de te leveren kwaliteit en financiën. Als sparringpartner voor het team breng je niet alleen inhoudelijke kennis, maar ook een proactieve houding en bestuurlijke sensitiviteit mee.

Organisatie

Barneveld heeft in 2022 een organisatieontwikkeling ingezet om te komen tot meer in samenhang sturen en meer realisatiekracht. Dit heeft ertoe geleid dat er een concerndirectie is van vier mensen inclusief de gemeentesecretaris/algemeen directeur en ondersteund door de concerncontroller en de directiesecretaris, die gezamenlijk en integraal leidinggeven aan de organisatie via de teamleiders. De gemeente Barneveld kent drie aandachtsgebieden. Één daarvan is het aandachtsgebied Samenleving. Daarbij behoren de teams: Beleid, Inkomen en participatie, WMO en schulddienstverlening, Veiligheid, vergunningen en Toezicht, Publiekszaken en KCC, Jeugd en onderwijs en bedrijfsvoering en juridische zaken. Samenleving telt 140 fte.

De context

Voor het team jeugd zijn wij op zoek naar een vaste invulling van de functie van teamleider. Het team Jeugd en onderwijs bestaat uit 17 medewerkers (excl. Inhuur). Het team is opgedeeld in twee groepen: 12 gespreksvoerders jeugd en 5 gespreksvoerders onderwijs (leerplichtambtenaren). Als teamleider van deze professionals werk je samen aan de doelstelling om zelf- en samenredzaamheid te bevorderen en deelname aan de samenleving te stimuleren.

Samenleving werkt vanuit een visie. In deze visie staan eigen verantwoordelijkheid en samenredzaamheid van inwoners centraal. De gemeente biedt, waar nodig, een vangnet van ondersteunende voorzieningen. Inwoners kunnen informatie en deskundig advies krijgen of een melding doen, waarna gespreksvoerders een verder gesprek inplannen. Hierbij wordt de methodiek van oplossingsgericht werken toegepast om inwoners met een hulpvraag te ondersteunen.

Taken

Als teamleider faciliteer en ondersteun je medewerkers in het nakomen van hun eigen verantwoordelijkheid, stimuleert hen het beste uit zichzelf te halen en hebt oprechte aandacht voor gezondheid en werkgeluk. Je taken omvatten:

  • Je creëert de randvoorwaarden voor medewerkers om hun werk te doen, geeft inhoudelijke richting waar nodig en stimuleert de cultuur van (zelf)reflectie en collegiaal sparren.

  • Je bent (inhoudelijk) sparringpartner voor de teams, denkt mee over prioritering, hakt knopen door bij complexe situaties en geeft situationeel leiding.

  • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van teamresultaten die aansluiten bij de organisatiebrede doelstellingen en maakt de individuele bijdragen inzichtelijk.

  • Je zorgt voor een goede onderlinge verbinding met andere teams in de organisatie en bent sparringpartner voor de concerndirecteur samenleving.

  • Je draagt bij aan de gezamenlijke prestatie en ontwikkeling van het aandachtgebied samenleving en vertegenwoordiging de teams bij organisatieveranderingen.

  • Je bent de vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de gemeente Barneveld in verschillende verbanden, bouwt en onderhoudt een professioneel netwerk en neemt deel aan verschillende overlegorganen.


Verantwoordelijkheden

Zie opdracht omschrijving.

De kandidaat is inzetbaar vanaf 15 september 2024 tot en met 31 december 2024 voor 32-36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd.

Eisen



  • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau met bewezen ervaring in het begeleiden, stimuleren en coachen van medewerkers met aandacht voor resultaten, individuele ontwikkeling en teamontwikkeling.

  • Je bent bereid om beschikbaarheidsdiensten (24/7) te draaien (gemiddeld 5x per jaar 1 week).

  • Je bent bestuurlijk sensitief en in staat om het team te begeleiden, de juiste toon en aanpak te kiezen in politiek gevoelige dossiers.

  • Je bent en snelle denker en scherp op de inhoud, sterk analytisch vermogen en gebruikt dit als sparringpartner voor het team, indien nodig om richting te bepalen.

  • Je hebt inhoudelijke kennis van en ervaring met het Sociaal Domein of aansluitend werkveld, bij voorkeur op het gebied van jeugd en onderwijs.

  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, open, helder en transparant, en een echte verbinder.

  • Je voegt een cv van maximaal 3 pagina’s A4 toe. In de cv neem je privé e-mailadres en mobiel telefoonnummer van de kandidaat op. De kennismakinggesprekken vinden fysiek op het gemeentehuis plaats.De kandidaat die wordt geselecteerd, wordt gevraagd een VOG te overleggen.

  • Minimaal 3 jaar ervaring in een integrale managementrol (op cv aantoonbaar).


Wensen



  • Minimaal 3 jaar ervaring binnen een gemeentelijke organisatie.

  • Minimaal 3 jaar ervaring in een integrale managementrol (op cv aantoonbaar).

  • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen het werkveld jeugd en onderwijs binnen een overheidsorganisatie (op cv aantoonbaar).


Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te kijken of er een match is. Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met Niek Ros op +31 6 57 488 615 of via info@sdginterim.nl

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.