Fulltime
Utrecht
Geplaatst 3 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG13, SDG7, SDG9

Startdatum

01-08-2024

Aantal uur per week

32 uur p/w

Einddatum

01-11-2024

Standplaats

Amersfoort

Deadline

21-07-2024

Uurtarief

Geen max uurtarief

Sector

Energie, ICT Informatievoorziening, Overheid



EDSN is een snelgroeiende organisatie. Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. Met jouw kennis van procesmodellering én van de Nederlandse energiemarkt zorg jij voor het professionaliseren van het EDSN Kennissysteem. Daarmee draag jij bij aan een duurzame marktfacilitering. Wij hebben flinke ambities, daarom zijn we op zoek naar jou!

Werk aan het Kennissysteem van EDSN
EDSN is namens de Regionale Netbeheerders verantwoordelijk voor het automatiseren en uitvoeren van processen voor de Centrale Marktfacilitering van ons energielandschap. Nederland zit midden in de energietransitie met veel proces- en softwarewijzigingen tot gevolg. Wij willen de kwaliteit hiervan op het hoogste niveau houden. Het is dan ook belangrijk dat wij ons systeemlandschap, de data en de processen goed vastleggen en onderhouden. Om dit te faciliteren werkt EDSN aan een kennissysteem waarin we alles volgens vaste standaarden vastleggen. Deze informatie wordt op een overzichtelijke manier ter beschikking gesteld aan de diverse stakeholders. Dit geeft inzicht in de actuele werkwijze, helpt bij de impactbepaling van wijzigingen en bij het ontwikkelen van nieuwe processen en programmatuur. De basis voor dit systeem is gelegd in de tool Enterprise Architect.

Jij levert een belangrijke bijdrage aan dit kennissysteem door processen te modelleren en te beschrijven in Enterprise Architect. Je overlegt met de diverse kennishouders en architecten over de inhoud en opzet. Je stelt de documentatie op een gebruiksvriendelijke manier beschikbaar via het documentatie platform Confluence en het publicatieplatform MijnEDSN.

Dit ga je doen     

  • Inventariseren van de nog vast te leggen en de te wijzigen procesmodellen

  • Vastleggen van processen en use cases in Enterprise Architect

  • Aanbrengen functionele scheiding o.b.v. waardestromen en Business Solutions

  • Leggen van koppelingen tussen processen, architectuur, business services en applicaties

  • Uitbouwen van het documentatie- en publicatieplatform

  • Opstellen, valideren en aanvullen (proces)documentatie

  • Publiceren nieuwe documentatie

  • Opstellen, valideren en uitbreiden van de handleidingen voor het kennissysteem


Hier krijg jij energie van     
Jij wilt graag goede kwaliteit leveren zodat jouw procesbeschrijvingen -documentatie het juiste inzicht geven voor alle gebruikers. Je gaat proactief op pad om de juiste informatie op te halen bij de proceskenners. Op een efficiënte wijze stel je de juiste vragen om het proces snel helder boven water te krijgen. Vervolgens stel je accurate procesbeschrijvingen op in Enterprise Architect. Het juiste detailniveau en overzichtelijkheid zijn erg belangrijk. Vanuit jouw kennis van de energiesector  weet je de processen goed aan elkaar te koppelen, te relateren aan de systeemarchitectuur en te verbinden aan de services die in de tool zijn vastgelegd.

Dit neem verder je mee    

  • Kennis van en ervaring met Sparx: Enterprise Architect, Archimate, BPMN en UML

  • Kennis en ervaring met Confluence

  • Kennis van de netbeheerwereld zoals in het NBility model beschreven

  • Kennis van de energiesector en marktprocessen

  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden

  • Analytische vaardigheden

  • Geven van overzicht gecombineerd met oog voor detail

  • Proactieve houding, verantwoordelijkheid nemen


Over EDSN
Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.

Eisen



  • Bij eventuele gunning is het verplicht voor de kandidaat/leverancier om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen voor de kandidaat. De kosten hiervan zijn geheel voor de kandidaat/leverancier en kunnen niet doorbelast worden aan EDSN.

  • De kandidaat beheerst de Nederlandse taal zowel schriftelijk als woordelijk uitstekend

  • De kandidaat heeft ruime kennis van en aantoonbare werkervaring met Sparx: Enterprise Architect, Archimate, BPMN en UML.

  • De kandidaat heeft uitgebreide kennis van en ervaring met Sparx: Enterprise Architect, Archimate, BPMN en UML.

  • De leverancier / Freelancer gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Opdrachtgever Specifieke Voorwaarden (OSV) van EDSN die terug te vinden zijn op de Inhuurdesk van EDSN (www.inhuurdeskedsn.nl) en onder het kopje 'Aanvraagprocedure'.

  • Het voorgestelde tarief betreft een all-in tarief (waaronder reiskosten, woon- werkverkeer van de Professional, verblijfkosten en alle andere eventuele bijkomende kosten)


Wensen



  • Pré: de kandidaat heeft heeft kennis van de energiesector en marktprocessen

  • Pré: de kandidaat heeft kennis van de netbeheerwereld zoals in het NBility model beschreven.


Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te kijken of er een match is. Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met Eelco Grunenberg op +31 6 43 499 088 of via info@sdginterim.nl

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.