Parttime
Zuid-Holland
Geplaatst 4 maanden geleden

Vacature kenmerken

Categorie

SDG13, SDG7, SDG9

Startdatum

16-07-2024

Aantal uur per week

24 uur p/w

Einddatum

16-01-2025

Standplaats

Alphen aan den Rijn

Deadline

15-07-2024

Uurtarief

120 euro p/u

Sector

Energie, Project- en Programmamanagement



Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Programma Energietransitie
Samen met partners zoals de netbeheerder, energie coöperatie en ondernemers verenigingen werken we aan een breed programma Energietransitie. Hiermee worden de al lopende inspanningen op het gebied van de Energietransitie in Alphen aan den Rijn versterkt via een programmatische aanpak.

Binnen de prestatielijn Opwek en Energiesysteem werken we proactief aan een nieuw energiesysteem. De focus ligt op het realiseren van (grootschalige) duurzame opwek, opslag, lokaal balanceren en het anticiperen op netcongestie. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met partijen als Liander, ondernemers, een energiecoöperatie en de regiogemeenten.

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een Junior Projectleider Energietransitie.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Samen met de projectleider voer je projecten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondersteunen bij het opzetten van een lokaal energienet en het inregelen van lokaal eigenaarschap.

  • Je bent de verbinding tussen bijvoorbeeld Liander, bedrijven, de lokale energie coöperatie, inwoners en andere belanghebbenden.

  • Je volgt de razendsnelle ontwikkelingen met betrekking tot het energiesysteem - technisch, juridisch en politiek - én alles wat op lokaal en regionaal niveau speelt, zodat je kansen kunt omzetten in concrete projecten.

  • Je helpt de samenhang tussen activiteiten te bewaken, je stimuleert samenwerking én verbindt partners waar nuttig of noodzakelijk.

  • Je houdt in de gaten wanneer wethouders of gemeenteraad geïnformeerd willen worden en je zorgt er mede voor dat dit gebeurt.


Wie zoeken wij?
Een stevige persoonlijkheid die het vermogen heeft om snel te leren in een complexe omgeving. Je vindt netwerken leuk en je hebt snel door hoe de hazen lopen. Je toont eigenaarschap en werkt vanuit een verbindende rol, waarbij transparantie en leren van elkaar centraal staan. Kennis van de energietransitie is mooi meegenomen, maar is geen harde eis. Je bent vooral doelgericht en focust op het behalen van de doelstellingen: het realiseren van 0,32 TWh duurzaam opgewekte energie in 2030 in samenwerking met bedrijven, inwoners en andere stakeholders.

Je bent daarnaast een collegiale teamspeler die beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Er is nog veel te leren in de energietransitie en je hebt er plezier in om die berg aan kennis op te bouwen.

Verder zien we graag:

  • Een flexibele mindset. De energietransitie is complex en dynamisch. Regelmatig loopt het anders dan verwacht. Je kunt dan snel schakelen met oog voor de belangen van de verschillende belanghebbenden.

  • Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden.

  • Affiniteit met technische en juridische dossiers


Competenties

  • Omgevingsbewust

  • Politiek- bestuurlijke sensiviteit

  • Besluitvaardig

  • Resultaatgericht

  • Verbinden


Werkervaring binnen een gemeente is een pre. Je bent scherp op relevante in- en externe ontwikkelingen en in staat deze te vertalen naar jouw projecten. Je gaat daarbij in gesprek met verschillende partijen en luistert naar hun wensen en zorgen, die je mee weet te nemen in het eindproduct. Je hebt misschien al kennis van de energietransitie. Je denkt in oplossingen en je zoekt samenwerking op. Daarbij maak je gebruik van jouw positieve instelling en enthousiasme om partijen mee te nemen. Je hebt daarbij steeds het projectdoel voor ogen in relatie tot de gemeentelijke en maatschappelijke belangen. Je bent tactisch goed onderlegd en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja


Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 18 juli 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 17 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Eisen



  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;

  • Een beknopte beschrijving van 1 referentieproject waaruit blijkt: ervaring met het uitvoeren van een project met verschillende interne en externe stakeholders;

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen een gemeente;

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met de energietransitie;


Wensen



  • Een afgeronde opleiding op wo-master niveau;

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen een gemeente;

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met de energietransitie;


Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te kijken of er een match is. Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met Eelco Grunenberg op +31 6 43 499 088 of via info@sdginterim.nl

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.