Fulltime
Friesland
Geplaatst 1 dag geleden
12-11-2024

Vacature kenmerken

Categorie

SDG11, SDG16, SDG9

Startdatum

01-11-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

01-03-2025

Standplaats

Heerenveen

Deadline

12-11-2024

Uurtarief

Geen max uurtarief

Sector

Beleid- en adviesdiensten, Juridisch, Overheid



Als juridisch (beleids)medewerker Handhaving geef je juridische adviezen aan je collega’s en zoek je naar (informele) oplossingen op het gebied van handhaving binnen de Wabo/Omgevingswet, de APV, bijzondere wetten, de overige wet- en regelgeving en waar nodig de Wet Kinderopvang. 

De werkzaamheden zijn gevarieerd; het gaat over (illegale) bouw en gebruik, brandveiligheid  milieuovertredingen tot overtredingen in de APV. Je behandelt klantvragen, klachten en verzoeken om handhaving en handelt Woo-verzoeken af. 

Je stelt bestuursrechtelijke sancties en invorderingsbeschikkingen op. Je beoordeelt en analyseert nieuwe wet-en regelgeving, vertaalt dit naar beleid en neemt hierin ook je collega’s mee. 

Daarnaast stel je verweerschriften op en vertegenwoordig je de gemeente bij de adviescommissie bezwaarschriften, de rechtbank en de Raad van State.

Verantwoordelijkheden

In deze functie pak je zelfstandig zaken op in samenwerking met zowel interne als externe ketenpartners. We verwachten dat je deze zaken vlot behandelt. Jouw aanpak kenmerkt zich door in gesprek te gaan met betrokken inwoners of bedrijven en met oog voor de menselijke maat tot een oplossing te komen voor de situatie binnen de kaders van de wet- en regelgeving. 

De functie van juridisch (beleids)medewerker valt onder de afdeling Veiligheid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het team Omgevingszaken. Als juridisch (beleids)medewerker handhaving houd je je bezig met alle juridische aspecten van de handhaving. Onze benaderingswijze bij het toezicht en handhaving kenmerkt zich door een preventieve en communicatieve aanpak, om zo tot het gewenste naleefgedrag te komen en juridische procedures te voorkomen

 

Eisen



  • Afgeronde hbo opleiding juridisch

  • De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 november 2024 tot 1 maart voor 32 tot 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

  • Minimaal 1 jaar ervaring als handhavingsjurist bij een gemeente

  • U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.


Wensen



  • ervaring vertegenwoordigen gemeente bij juridische procedures

  • hbo-juridisch aangevuld met cursussen op gebied van handhaving binnen het fysiek domein

  • minimaal 3 jaar ervaring op gebied van handhaving fysiek domein


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.