Fulltime
Overijssel
Geplaatst 11 uur geleden
03-11-2024

Vacature kenmerken

Categorie

SDG16, SDG8, SDG9

Startdatum

04-11-2024

Aantal uur per week

36 uur p/w

Einddatum

04-05-2025

Standplaats

Ommen

Deadline

03-11-2024

Uurtarief

Geen max uurtarief

Sector

Financieel Economisch, Overheid



De gemeentelijke organisatie van de gemeente Ommen is een kleine regie-netwerk organisatie. Een deel van ons takenpakket voeren we zelf uit maar we besteden ook veel werk uit of doen dit in co-creatie met onze samenwerkingspartners.  Al onze collega’s werken vanuit een brede rol die kan veranderen afhankelijk van de opgave die we samen hebben. Onze organisatie bestaat uit een betrokken club mensen. We hebben korte lijnen en dat maakt dat we snel kunnen reageren op vragen uit de samenleving. Daarbij hebben we veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om de klus te klaren. Dit vraagt ook om zelfstandig te kunnen werken als het nodig is. Onze organisatie bestaat uit 5 clusters. Ieder cluster heeft een coördinator die helpt bij de algehele afstemming van het werk en waar nodig de collega’s coached bij de uitvoering van de taken.

Opdracht
Je bent een spil in het financiële beheer van onze gemeente en je draagt stevig bij aan een solide financiële basis waarop het bestuur weloverwogen beslissingen kan nemen.  Van A tot Z coördineer je de planning- en controlcyclus van onze gemeente, waaronder de kadernota, begroting, jaarrekening en tussentijdse rapportages. Daarbij zorg je voor de tijdige en correcte oplevering van deze documenten die onderdeel zijn van de cyclus, zoals de programmabegroting en verantwoording. Dat doe je niet alleen, maar samen met onder andere de collega’s uit de verschillende clusters, de coördinatoren, de algemeen directeur en de portefeuillehouder financiën. Je bent hun sparringpartner als het gaat om financiële vraagstukken en ondersteunt hen bij het opstellen van financiële kaders en beleid.

Werkzaamheden
Je voelt je thuis in een organisatie waar verantwoordelijkheid en samenwerken hand in hand gaan. Je expertise ligt in de gemeentelijke financiën, en je bent een allround en handson adviseur die niet alleen kan adviseren, maar ook de handen uit de mouwen steekt als het gaat om de uitvoering van de planning- en controlcyclus. Als kartrekker van deze cyclus ben jij degene die het overzicht bewaart, prioriteiten stelt en belangrijke deadlines bewaakt. Met jouw drive en enthousiasme zorg je er samen met het cluster voor dat alles op tijd en volgens afspraak wordt opgeleverd. Durf jij buiten de gebaande paden te kijken, heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en werk je graag samen? Dan zien we jouw reactie met interesse tegemoet.

Competenties
- Generalist;
- Handson;
- Plannen en organiseren;
- Zelfstandig kunnen werken;
- Analytisch vermogen;
- Samenwerken;
- Politiek- bestuurlijke sensitiviteit.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja, maar voorkeur om tenminste de helft van de tijd op kantoor te zijn.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 7 november 2024 vanaf 13.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 6 november 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Eisen



  • Aantoonbaar afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar als allround adviseur financiën binnen een gemeente.


Wensen



  • Aantoonbaar afgeronde opleiding op hbo-bachelor niveau richting finance & control;

  • Aantoonbare werkervaring met concernbrede financiële advisering;

  • Aantoonbare werkervaring met het zelfstandig opstellen van planning en control producten (benoem dit duidelijk in het cv);

  • Bereid 50% van de tijd werkzaam te zijn op locatie in Ommen.


Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we binnen 2 uur contact met je op om samen te kijken of er een match is. Heb je nog vragen? Bel ons op 030-249 66 96 of stuur een e-mail naar info@sdginterim.nl We helpen je graag verder!

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.

Ons team

Ons team staat dagelijks voor je klaar ter ondersteuning.

Niek Ros

Accountmanager

+31 6 57 48 86 15

Sofie van Rooijen

Recruiter

+31 6 13 97 02 98

Eelco Grunenberg

Accountmanager

+31 6 43 49 90 88

Hoe werkt het?

1. Keuze Opdracht

Zoek jouw droomopdracht op onze site en klik op reageren.

2. Voorbereiding

Samen zorgen we ervoor dat de motivatie en CV aansluiten bij de opdracht.

3. Gesprek

Indien gewenst kunnen we helpen bij het voorbereiden van het gesprek.

4. Uitslag

Van de opdrachtgever horen we of de opdracht aan je gegund is.