1. Houd nauwkeurige administratie bij: zorg ervoor dat je alle inkomsten en uitgaven bijhoudt, zodat je precies weet hoeveel belasting je moet betalen en wat je kunt aftrekken.
  2. Maak gebruik van fiscale voordelen: als zzp’er kun je gebruik maken van diverse fiscale voordelen, zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Informeer jezelf hierover en zorg dat je deze voordelen benut.
  3. Schakel een boekhouder in: het kan een investering zijn, maar het kan je veel tijd en geld besparen als je een boekhouder inhuurt die je kan helpen bij het opstellen van je belastingaangifte.
  4. Bewaar bonnen en facturen: zorg dat je alle bonnen en facturen goed bewaart, zodat je alle kosten kunt aftrekken die je hebt gemaakt voor je onderneming.
  5. Maak gebruik van de KOR: als je een omzet hebt van minder dan € 20.000 per jaar, kun je gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR) en hoef je geen btw af te dragen.
  6. Investeer in duurzame energie: als je investeert in duurzame energie, kun je in aanmerking komen voor diverse subsidies en aftrekposten.
  7. Maak gebruik van de MKB-winstvrijstelling: als zzp’er kun je gebruik maken van de MKB-winstvrijstelling, waarmee je een deel van je winst kunt vrijstellen van belasting.
  8. Maak gebruik van de werkkostenregeling: als je werknemers in dienst hebt, kun je gebruik maken van de werkkostenregeling, waarmee je belastingvrij vergoedingen kunt geven.
  9. Zorg voor een goede verdeling tussen zakelijke en privé-uitgaven: zorg ervoor dat je zakelijke en privé-uitgaven goed van elkaar gescheiden houdt, zodat je geen aftrekposten misloopt.
  10. Blijf op de hoogte van de belastingregels: zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de belastingregels en -wijzigingen, zodat je tijdig kunt anticiperen op veranderingen en geen fiscale voordelen misloopt.